Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvougólová hrdinka Křížová po dalším bronzu: Emoce jsou úplně jiné, ale stejně nádherné

Repete se šťastným bronzovým koncem mají za sebou české hokejistky. Stejně jako loni si totiž z mistrovství světa přivezou medaili a opět poté, co v utkání o 3. místo porazily Švýcarky. Před rokem v dánském Herningu zazářila dvěma trefami útočnice Natálie Mlýnková, v kanadském Bramptonu se do hlavní role obsadila Denisa Křížová. I ona skórovala dvakrát a po zápase si tak mohla naplno užívat oslav a potvrzení vzestupu českého ženského hokeje.

"Jsem strašně moc hrdá na celý tým. Jsme na sebe pyšné a jsme rády, že jsme to dotáhly do vítězného konce," radovala se Křížová. "Ten pocit, že jsme to dokázaly znovu, je něco nepopsatelného," pokračovala osmadvacetiletá hráčka, která byla stejně jako většina kádru u obou českých úspěchů.

Kanadská trenérka Carla MacLeodová totiž i letos vsadila na obdobný tým. Po zranění se do kádru vrátila zkušená útočnice Tereza Vanišová, šanci nově dostaly sedmnáctiletá Tereza Plosová, o rok starší Tereza Pištěková nebo jednadvacetiletá Klára Jandušíková. Z opor chyběla pouze zraněná brankářská jednička Klára Peslarová, kterou však dokázala zastoupit Blanka Škodová.

"Emoce sou úplně jiné, ale stejně nádherné. Obhájit jednu stejnou věc je s každým rokem těžší, takže emoce jsou nepopsatelné. Máme z toho velkou radost," řekla Křížová, jež se s pěti body za tři branky a dvě asistence stala nejproduktivnější českou hokejistkou na turnaji.

Michaela Pejzlová (18), Denisa Křížová (10) a Aneta Tejralová (2) oslavují gól
zdroj: AP autor: Frank Gunn

Produktivita Češek byla ovšem rozdělena do celého týmu, z dvaceti hráček do pole jich bodovalo sedmnáct. Mezi střelkyně se jich zapsalo deset. "Bylo důležité, že jsme měly čtyři vyrovnané lajny. Je super, že se skoro každé z nás povedlo dát gól nebo bodovat. Celý tým šlapal pospolu, což nám pomohlo to dotáhnout do vítězného konce," podotkla Křížová.

Hlavní část oslav hokejistky absolvují přímo v Kanadě, řada z nich se totiž po turnaji ještě nevrací do Česka a zůstane v USA, kde v sezoně působily. "Oslavy budou dlouhé, to je jasná věc," smála se Křížová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články