Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dvořák s Oleszem dovedli Floridu k výhře nad Carolinou

Sunrise (USA) - Radek Dvořák a Rostislav Olesz se v pátečním utkání NHL zasloužili gólem a dvěma asistencemi o výhru hokejistů Floridy nad Carolinou 6:3 a byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu. Oba čeští útočníci se trefili v rozmezí 37 sekund na začátku třetí třetiny, kdy postupně zvýšili vedení Panterů z 3:1 na 5:1. K triumfu Floridy přispěl spolehlivým výkonem i brankář Tomáš Vokoun, který si připsal 32 zákroků.

Florida tak zaznamenala třetí vítězství v řadě a čtvrté z posledních pěti zápasů. "Jenom v tom vydržet. Do Vánoc nás čekají ještě tři zápasy a rádi bychom si bilanci ještě vylepšili. Zítra budeme v Carolině bojovat o další důležité vítězství," burcoval rozjeté mužstvo obránce Bryan McCabe.

Naopak poražená Carolina jen potvrdila pozici suverénně nejhoršího týmu NHL. Hurricanes na ni klesli zejména kvůli špatným výkonům na hřištích soupeřů, kde od začátku sezony vyhráli jediný z 18 zápasů. "Ale já si nemyslím, že bychom měli v hlavách nějaký psychický blok. Prostě jsme se dnes jako v každém jiném zápase snažili hrát naši hru a vybojovat vítězství. Bohužel se nám to nepovedlo," uvedl útočník Caroliny Scott Walker.

Krejčí dvěma góly pomohl Bostonu k zisku jednoho bodu

Výrazně o sobě dal vědět také další český útočník David Krejčí, jenž dvěma góly pomohl Bostonu k zisku jednoho bodu za prohru 4:5 po samostatných nájezdech na ledě Chicaga. V penaltovém rozstřelu rozhodl o vítězství Blackhawks svou druhou trefou v zápase Jonathan Toews.

Brankář Martin Brodeur z New Jersey vytvořil další rekord NHL, když jako první gólman v historii dosáhl na metu 1030 odehraných zápasů. O jedno utkání tak překonal legendárního Patricka Roye. Rekordní zápis oslavil vítězstvím 4:2 nad Ottawou, k němuž vedle 27 zákroků přispěl i jednou gólovou asistencí. Na jednu branku přihrál také český útočník Patrik Eliáš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články