Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dvojnásobný držitel Stanley Cupu Petr Sýkora už v kariéře pokračovat nebude

Praha - Další sezony k těm dosavadním již Petr Sýkora nepřidá, ve 37 letech se dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru rozhodl v kariéře už nepokračovat. Posledním působištěm tak pro Sýkoru zůstane švýcarský Bern. Majitel rovněž dvou zlatých medailí z MS se bude věnovat v Brně výchově mladých hokejistů.

"V Kometě jsem měl kliku, že jsem narazil na skvělé trenérské parťáky, se kterými se staráme o malé kluky z třetí třídy. Můj Nicky je teprve prvňák, ale už to zkouší s nimi. Strašně mě to baví a naplňuje, jsem v tom naplno ponořenej," řekl Sýkora. Ve Stanleyově poháru triumfoval v roce 2000 s New Jersey a o devět let později s Pittsburghem. 

Petr Sýkora: "Kdo to neprožije, neví, o čem to je. Dva měsíce neskutečný, absolutní dřiny. Skončíte základní část a nastane něco, co je o dva rychlostní stupně výš, o dva levely tvrdší. Všichni vypnou osobní ambice a šlapou pro svůj tým. Neexistuje nic těžšího než odehrát Stanley Cup do konce, do půlky června, kdy už všichni leží někde na pláži."

Poté, co si před sezonou 2011/12 vybojoval v kempu smlouvu s New Jersey a prosazoval se, další nabídka z NHL nepřišla. "Tohle bylo jedno z mých největších hokejových zklamání. Ještě v průběhu té sezony mi bylo řečeno, ať se nestresuju a hraju dál, že se určitě vrátím i příští rok. Ve finále se nedělo vůbec nic," dodal Sýkora.

V minulém ročníku posílil až na konci ledna Bern, za který stihl včetně play-off jen devět zápasů, v nichž si připsal sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. Přesto pak cestu za titulem sledoval jen z tribuny. Během kariéry hrál při výluce v NHL v sezoně 2004/05 také za Magnitogorsk. Mistrem světa se stal v letech 1999 a 2005.

Sýkora v NHL sehrál za New Jersey, Anaheim, New York Rangers, Edmonton, Pittsburgh a Minnesotu celkem 1 017 zápasů. S 323 góly je pátým nejlepším českým střelcem v historii a se 721 body šestý v produktivitě. Se 74 body za 34 tref a 40 přihrávek ve 133 utkáních play-off je mezi hráči z tuzemska čtvrtý.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráčskou kariéru uzavřel Petr Sýkora v 37 letech
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články