Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dvě místa na farmě Islanders a čtyři adepti. Chci se o to porvat, hlásí Škarek

Doma v Jihlavě si vychutnal hokejový brankář Jakub Škarek svoji premiérovou přípravu s českou reprezentací, ale na první oficiální start v jejím dresu si bude muset s jistotou delší dobu počkat. Devatenáctiletý talent stráví nadcházející sezonu v zámoří. Loni po draftu jej New York Islanders poslali zpět do Evropy do Pelicans Lahti, ale tentokrát s ním počítají na farmu.

Brankář Jakub Škarek na kempu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Škarek si při šestidenním kempu adeptů národního týmu alespoň zachytal ve čtvrtek v jednom ze dvou tréninkových zápasů proti mateřské Dukle. "Byť jsem byl nominovaný už v minulosti, tak to pro mě bylo první soustředění se seniorským nároďákem. Byl jsem za tu pozvánku velice rád. Mohl jsem se tady připravovat, a ještě navíc doma v Jihlavě. Vidět lidi, které přes rok normálně nevidím," řekl Škarek.

"Měl jsem možnost se tady připravovat jak s trenérem gólmanů, tak s brankáři, které dobře znám. Jsem strašně rád, že jsem měl možnost tady být. Kdyby v budoucnu pozvánka přišla znova, tak určitě, když budu moct, pojedu," prohlásil Škarek.

Jihlavský talent v roce 2017 pomohl Dukle k postupu do extraligy, kterou si v ročníku 2017/18 i zachytal. Po sestupu klubu z Vysočiny zpět do první ligy a draftu NHL se vydal sbírat další zkušenosti do Finska. Vedení Islanders, kteří si jej vybrali ve třetím kole na 72. pozici, s ním nyní má další plány v Severní Americe.

Je nám líto, video expirovalo.
V Jihlavě skončil reprezentační kemp. Jsme nadmíru spokojeni, uvedl Říha

"Budu se ještě týden připravovat tady a pak poletím na kemp. Tam se uvidí, jak to dopadne. Co mi řeknou, kde budu hrát. Sám to ještě nevím. Na mně je, abych tam přijel maximálně připravený a udělal tam maximum pro to, abych se o místo porval," uvedl Škarek.

Bude se snažit vybojovat místo v AHL v Bridgeportu, další možností je ECHL ve Worcesteru. "Všechno se bude odvíjet podle kempu. Tuším, že tam jsme se mnou čtyři gólmani na dvě místa na farmě, takže o ně proběhne nějaký boj. Chci se o to porvat," uvedl Škarek, jehož konkurenty budou Linus Söderström, Jared Coreau a Christopher Gibson.

Loni hned po draftu absolvoval s Islanders rozvojový kemp i část nováčkovského, následně se přesunul do Lahti. "Startovala nám liga, tak jsem tam byl jen krátce," uvedl. Letos by ale měl být navíc i v hlavním kempu Islanders. "Je dobré, že tam můžu vidět, jak se připravují hráči NHL, protože jsme ve stejném tréninkovém centru. Jen za tu zkušenost jsem rád, že na mě můžou střílet hráči jako Barzal a další. Udělám maximum pro dobrý výsledek," dodal Škarek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články