Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvě branky Erata nestačily Nashvillu k výhře v play-off NHL

New York - Ani zisk dvou branek českého útočníka Martina Erata nestačil Nashvillu v pátém utkání úvodního kola play-off NHL k výhře na ledě Chicaga. I když třebíčský rodák svými zásahy v závěrečné třetině otočil vývoj střetnutí na stranu Predators, čtrnáct sekund před koncem základní hrací doby domácí vyrovnali gólem v oslabení. Následné prodloužení ukončil Marián Hossa a rozhodl o vítězství Chicaga 5:4. V sérii vedou Blackhawks 3:2 na zápasy.

Ironií osudu je, že i v oslabení Chicago zásluhou dorážky Patricka Kanea v závěrečné power-play srovnalo. A bezprostředně po uplynutí trestu, který se přenesl i do prodloužení, rozhodl po návratu na led právě Hossa. "Šťastně se ke mně puk odrazil, tak jsem to doklepl," komentoval vítězný gól slovenský hokejista. A přiznal, že pobyt na trestné lavici byl pro něho nekonečný.

Navíc stoprocentní úspěšnost ubráněných přesilových her soupeře je jedním z hlavních faktorů vedení Chicaga v sérii. Prozatím neinkasovali v žádném z 21 oslabení.

Do 2. kola play-off postupují i Pittsburgh a San Jose

Dalšími postupujícími týmy do druhého kola play-off jsou po Philadelphii hokejisté Pittsburghu a San Jose. Oba celky dosáhly shodně čtvrté výhry v šestých zápasech série strhujícím finišem. Pittsburgh v Ottawě smazal ve druhé polovině utkání tříbrankový deficit a zvítězil 4:3 v prodloužení.

S Ottawou vypadli i dva čeští hokejisté Milan Michálek a Filip Kuba. Michálek ale zasáhl jen v úvodním utkání série, v němž si zhoršil své měsíc staré zranění a čeká ho chirurgický zákrok poškozeného předního křížového vazu v levém koleni. Kuba vůbec do vyřazovací části nenaskočil, protože podstoupil operaci zad.

Souboj mezi San Jose a Coloradem přál Žralokům

San Jose rozhodlo o postupu v posledních třinácti minutách, kdy Coloradu nasázelo čtyři branky a uspělo na ledě soupeře 5:2. Nejlepší tým Západní konference zvítězil v posledních třech utkáních série, v níž si se soupeřem poradil 4:2 na zápasy. Sharks postupem odvrátili částečně spekulace novinářů, že se těžko vyrovnávají s tlakem a atmosférou play-off. Loni totiž ze stejné pozice neobstáli v prvním kole proti Anaheimu.

Omlazené Colorado, které bylo před sezonou pasováno na jednoho z nejhorších týmů soutěže, doplatilo v play-off právě na nezkušenost. Vždyť hned dvanáct z nich debutovalo ve vyřazovací části, navíc se jim v průběhu série zranil český útočník Milan Hejduk, třetí nejlepší střelec týmu v základní části.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články