Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dvacítku povede místo Petra kouč mistrovského Liberce Pešán

Praha - Novým trenérem české hokejové reprezentace do 20 let bude Filip Pešán, který vede extraligového mistra Liberec. Nahradí Jakuba Petra, jenž u juniorského týmu působil dvě sezony. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje Pešána v tajné volbě jednoznačně upřednostnil před bývalým koučem seniorské i juniorské reprezentace Aloisem Hadamczikem.

"Na nejbližším dubnovém jednání výkonného výboru Filip Pešán předloží návrh realizačního týmu, se kterým chce spolupracovat," řekl tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Vítkovický kouč Petr přešel ke dvacítce od výběru do 18 let, se kterým získal na světovém šampionátu v roce 2014 stříbrnou medaili. Na juniorském mistrovství světa se mu na tento úspěch nepodařilo navázat, česká dvacítka vypadla vždy ve čtvrtfinále.

Devětatřicetiletý Pešán v minulosti vedl dva roky národní tým do 19 let, od roku 2015 se ale plně soustředí na angažmá v Liberci, kde je hlavním trenérem i sportovním ředitelem.

V minulé sezoně dovedl Bílé Tygry k historickému triumfu v nejvyšší soutěži, v tomto ročníku Severočeši znovu ovládli základní část extraligy.

V klubu může Pešán působit i v příští sezoně souběžně s reprezentačním angažmá. "Není to na překážku," řekl Zikmund.

"Je pro mě velkou ctí a výzvou pracovat s budoucností českého hokeje, zároveň se však samozřejmě jedná o velký závazek. Vím také, že se tato funkce bude zároveň určitým způsobem překrývat s mou pozicí v klubu, zejména pak v období mistrovství světa a během kempu před ním," uvedl Pešán s tím, že mužstvo Bílých Tygrů při jeho absenci bez problémů zvládne vést asistent Karel Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články