Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Dvacítku čeká poslední turnaj před domácím MS, Varaďa to jako generálku nebere

Reprezentaci do 20 let čeká ve druhé polovině týdne poslední turnajový test před domácím mistrovstvím světa, které se na přelomu roku uskuteční v Ostravě a Třinci. Trenér Václav Varaďa však akci ve Finsku nebere jako generálku na šampionát.

"Jako generálka pro nás bude spíše sloužit přípravný kemp před mistrovstvím, na kterém budeme hrát tři utkání. První proti Frýdku-Místku bude součástí tréninku, další proti Švédsku a Slovensku nám poslouží na finální rozhodnutí," řekl Varaďa.

V aktuálním výběru pro Turnaj čtyř zemí v Helsinkách má Varaďa se svými asistenty Patrikem Eliášem a Alešem Krátoškou jedenáct nováčků.

"Jsem přesvědčený, že se o to kluci porvou a udělají nám to těžké. Samozřejmě soupiska na přípravný kemp není nafukovací, ale někteří dostanou šanci i s devatenáctkou na turnaji v Kanadě před mistrovstvím, některé pozveme na kemp. Nikdo tady není bez šancí," řekl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Varaďa: V přípravě máme jedenáct nováčků, nikdo není bez šance

Realizační tým dvacítky už pečlivě sleduje kanadsko-americké juniorské soutěže. "Máme vše rozdělené a každý z nás má na starosti určitou sortu hráčů, se kterými je v kontaktu. Máme i výstupy z jejich utkání. Nemáme tak širokou základnu, abychom tyhle hráče mohli nechat ležet ladem. Vnímáme, že jsou to velmi kvalitní hráči, kteří mohou náš tým zlepšit," podotkl Varaďa.

Zatímco v juniorkách pozorně sleduje zejména útočníky Jana Jeníka, Jaromíra Pytlíka nebo Matěje Pekaře, z NHL přichází reálně v úvahu jen Jakub Lauko, jenž hraje na farmě Bostonu.

"Jsme v kontaktu s jeho organizací a jednání probíhají. Nerad bych ale předjímal. Bude záležet na tom, zda jej pustí, nebo ne. Může se stát, že bude povolaný nahoru a v tu chvíli je pro nás ztracený," uvedl Varaďa.

Do juniorského MS zbývá sedm týdnů a do začátku závěrečného kempu jen pět. "Mistrovství se blíží. V první řadě se teď dívám na hráče, jak složit tým. S trenéry pečlivě zvažujeme každého hráče, jeho silné a slabé stránky, které mohou ve finální nominaci hrát velkou roli. Jak jsem ale říkal, uvidíme, kolik hráčů a v jakém stavu nám přijede z juniorských soutěží v Americe," dodal Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články