Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dvacítku čeká poslední modelový zápas a další zúžení nominace

Praha - Mistrovství světa hokejistů do dvaceti let začíná ve Finsku tradičně na druhý svátek vánoční. Výběr trenéra Jakuba Petra tráví tento týden na přípravném kempu ve Velkých Popovicích a večer by také měla být známa zúžená sestava, která na světový šampionát na sever Evropy odcestuje.

Čeští hokejisté do 20 let
zdroj: ČT sport

V širší nominaci je téměř kompletní tým, který pod trenérem Petrem loni na jaře vybojoval stříbro na MS do 18 let. "Máme v nominaci hodně hráčů, které znám. Na druhou stranu, ten skok, hlavně v mentální fázi, mezi osmnáctkou a dvacítkou je obrovský, bavíme se vlastně už s dospělými hráči. Doufám, že nám všichni tahouni z osmnáctky zůstanou a ještě nějací noví přibydou," přeje si Petr.

Trenéři si na kemp do Velkých Popovic pozvali čtyři brankáře a šest kompletních formací, které rozdělily na dva týmy. Ty spolu sehrály už 2 modelová utkání, dnes je čeká třetí a poslední. "V našich podmínkách je to trochu netradiční model. U osmnáctek jsme měli celý tým během sezony pohromadě, tady už řada kluků prošla draftem nebo hraje v kanadských juniorkách. Na druhou stranu hráči z Evropy nám v pozitivním slova smyslu zamotali hlavu," konstatuje Petr.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr: Chtěli bychom mít mužstvo plné tahounů

Chybět ale budou dvě nejvýraznější postavy stříbrného turnaje, David Pastrňák a Jakub Vrána. I tak trenér Petr věří, že do Finska přiveze kvalitní tým." Ze zámoří jsme zatím nominovali třináct hráčů, ale Václav Karabáček se bohužel zranil," vypočítává manažer dvacítky Milan Hnilička. Po posledním modelovém zápase trenéři zúží kádr na 26 hráčů, z něho pak čtyři dny před začátkem šampionátu vybere finální třiadvacetičlennou nominaci.

Ve finské Hartwall Aréně mladíci jako první narazí na favorizované Rusko, v dalších duelech je budou čekat týmy Slovenska, Běloruska a na závěr skupiny domácí Finové. "Cílem je samozřejmě čtvrtfinále, byť zvláště juniorský hokej se hrozně vyrovnává. Není až tolik důležité, koho pak ve čtvrtfinále dostaneme, půjde hlavně o to, jakým způsobem se budeme prezentovat v základní skupině. A od toho se pak budou odvíjet naše šance," dodává Petr.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články