Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dvacítka zná soupeře pro MS. Ve skupině narazí na Rusy, Švédy, Švýcary a Bělorusy

Buffalo (USA) – Rusko, Švédsko, Švýcarsko a Bělorusko. To jsou jména soupeřů, na které narazí česká hokejová dvacítka na mistrovství světa v Buffalu v rámci skupiny B. Do turnaje, který se koná na přelomu roku od 26. prosince do 6. ledna, vstoupí svěřenci nového trenéra Filipa Pešána v první den šampionátu zápasem proti Rusku. Všechny zápasy sehrají čeští mladíci v hale KeyBank Center pro 19 070 diváků, kde působil klub NHL Buffalo Sabres.

Radost českých hokejových juniorů z vítězství
zdroj: ČTK/AP/Graham Hughes

Definitivní složení základní skupiny nebylo zveřejněno hned po posledním turnaji v Montrealu a Toronto vzhledem k tomu, že podle nasazení měly hrát domácí Spojené státy americké a Kanada v různých skupinách. Organizátoři ale požádali o změnu, protože se zámořští rivalové utkají spolu v zápase pod širým nebem.

Úřadující šampioni Američané tak v odvetě za letošní finále z Montrealu nastoupí v pátek 29. prosince v zatím neupřesněný čas na New Era Field pro americký fotbal. Domácí aréna Buffalo Bills má kapacitu 71 608 fanoušků. Spolu se zámořskými výběry budou ve skupině A Finsko, Slovensko a Dánsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články