Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvacítka zahájila kemp na MS. Draftovaní hráči ještě chybí

Trenéři hokejové dvacítky se nakonec budou muset v úvodu přípravy na světový šampionát v Kanadě obejít bez většiny hráčů, kteří prošli letošním draftem NHL. Z tohoto důvodu prozatím scházejí obránci David Jiříček, Tomáš Hamara, David Špaček a také útočníci Jiří Kulich s Matyášem Šapovalivem. Přípravný kemp začal v Brně.

Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem ještě před víkendem věřil, že draftovaní hráči kemp stihnou, místo nich ale musel nakonec povolat náhradníky. Do přípravy pozval obránce Martina Böhma (Litoměřice), Františka Němce (Brno) a Karla Křepelku (Mladá Boleslav) a útočníky Petra Gajdu (Litoměřice) s Erikem Meluzínem (Brno).

"Někteří draftovaní hráči přece jen zůstali v zámoří, a tak trenéři povolali místo nich náhradníky. Ze zámoří by se ale v průběhu týdne měli vracet a zapojit se do přípravy české juniorské reprezentace příští týden, kdy je na programu další kemp v Brně," uvedl tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka začala přípravu na MS

Ve výběru je i po posledních změnách 34 hráčů: čtyři brankáři, 12 obránců a 18 útočníků. Kemp v Brně bude první akcí pod Rulíkovým vedením. Zkušený kouč, jenž v příští sezoně povede i extraligový tým Pardubic, byl jmenován šéfem střídačky juniorské reprezentace před dvěma měsíci.

Dvacítka vstoupí do odloženého MS v Edmontonu v úterý 9. srpna utkáním proti Slovensku. Dalšími soupeři českých mladíků v základní skupině A budou Finsko, domácí Kanada a Lotyšsko. Do čtvrtfinále postoupí první čtyři celky.

Šampionát se měl původně konat na přelomu loňského a letošního roku, ale kvůli koronavirové nákaze byl zrušen po odehrání pouhých devíti zápasů a kontumaci dalších tří duelů.

Češi ještě pod vedením kouče Karla Mlejnka stihli odehrát utkání s Kanadou (3:6) a s Německem (1:2 v prodloužení).

Nominace na přípravný kemp v Brně před MS hráčů do 20 let v Edmontonu:

Brankáři: Daniel Král (Liberec), Jan Bednář (Acadie-Bathurst/QMJHL), Patrik Hamrla (Rimouski/QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City/WHL),

obránci: Sebastian Jasečko, Karel Křepelka, David Moravec (všichni Mladá Boleslav), Martin Böhm, Štěpán Němec (oba Litoměřice), František Němec (Kometa Brno), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jakub Šedivý (Liberec), Jiří Ticháček (Kladno), Aleš Čech (Kärpät Oulu/Fin.), Tomáš Machů (Youngstown/USHL), Stanislav Svozil (Regina/WHL).

útočníci: Petr Gajda, Michal Ramik (oba Litoměřice), Erik Meluzín, Ivo Sedláček (oba Kometa Brno), Daniel Herčík, Tomáš Urban (oba Pardubice), Petr Hauser (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Adam Měchura (Liberec), Matouš Menšík (Jihlava), Lukáš Pajer (Hradec Králové), Dominik Rymon (Karlovy Vary), Michal Gut (Everett/WHL), Jaroslav Chmelař (Providence College/NCAA), Ivan Ivan (Cape Breton/QMJHL), Petr Moravec (Tri-City/WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw/WHL), Gabriel Szturc (Kelowna/WHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články