Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dvacítka vsadí na mladší hráče. Cílem je čtvrtfinále, hlásí Přerost

Praha - Česká hokejová reprezentace do dvaceti let se na mistrovství světa v Malmö představí s velmi mladým kádrem. Základem týmu by měli být hráči ročníku 1994, kouč Miroslav Přerost ale počítá s tím, že v konečné nominaci bude řada hokejistů mladších ročníků, kteří budou v týmu zastávat i významné role. Světový šampionát začne 26. prosince a český tým se hned první den utká s úřadujícími mistry světa z USA. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a náš web.

"Oproti minulým letům se jedná o velmi mladé mužstvo. V průběhu sezony jsme vyzkoušeli kolem padesáti hráčů a dospěli k názoru, že momentální výkonnost hráčů ročníku 1994, který je aktuálním ročníkem mistrovství, není taková, jakou bychom si představovali," uvedl Přerost.

Na druhou stranu se v průběhu sezony výrazněji prosazují hráči ročníku 1995, ale i 1996. "Nepůjde ale jen o věk hráčů, ale i o jejich role. Jsou to hráči, kteří mohou patřit mezi klíčové," řekl Přerost a poukázal například na útočníky Davida Kämpfa, Ondřeje Kašeho, Jakuba Vránu nebo Davida Pastrňáka.

Vzhledem k řadě mladších hráčů ve výběru nemá reprezentace tak vysoké ambice jako například před rokem v Ufě, kam jela s cílem postoupit do semifinále. Mužstvu v čele s Tomášem Hertlem, Dmitrijem Jaškinem a Martinem Frkem se to ale nepodařilo.

Juniorská reprezentace se od pátku připravuje v Rokycanech. Ve středu, den před odletem do dějiště MS, by měl Přerost oznámit konečnou nominaci, která se ale ještě může změnit po přípravných duelech se Švýcarskem a Norskem.

Kouč Miroslav Přerost: "Nejedeme na mistrovství odevzdaně nebo bez ambicí. Máme je ale skromnější. Chceme budovat mužstvo na určitém charakteru a cílem je dostat se do čtvrtfinále. Bylo by to třetí čtvrtfinále za sebou a bylo by hezké se přes něj konečně prosadit."

"Loni jsme touhle dobou zvažovali nominaci dvou hráčů do čtvrté pětky, teď řešíme, kdo bude hrát v prvním druhém útoku, kdo bude chodit na přesilovky a kdo na oslabení. Ke změnám v nominaci může dojít i proto, že nebudeme mít doma významnou prověrku," podotkl Přerost, kterého čeká již čtvrté MS v roli hlavního trenéra.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se před MS připravuje v Rokycanech
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články