Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dvacítka v generálce neskórovala, Petr zúžil kádr o Anděla s Hájkem

Montreal - Obránce Libor Hájek ze Saskatoonu ze zámořské juniorské WHL a útočník Lukáš Anděl z prvoligového Havířova vypadli z nominace na mistrovství světa hokejistů do dvaceti let v Montrealu a Torontu. Kouč Jakub Petr zúžil kádr po posledním přípravném utkání, v kterém v pátek v Kelowně prohrál jeho tým se Spojenými státy americkými 0:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejovým mladíkům příprava nevyšla, teď se chystají na Finsko

Nyní je ve výběru pětadvacet jmen a z dvaadvacítky hráčů v poli se ještě dva na turnaji nepředstaví. Kouč Petr s asistenty Jiřím Dopitou a Petrem Svobodou by o nich měli mít jasno po úvodních dvou zápasech v základní skupině.

V kádru jsou tři gólmani, osm obránců a 14 útočníků. Z nich 12 hraje v domácích soutěžích, 10 v zámořských juniorských soutěžích, gólman Daniel Vladař působí na farmách Bostonu v Providence v AHL a v Atlantě v ECHL, obránce František Hrdinka ve švédském Linköpingu a útočník Radek Koblížek v finském Kärpätu Oulu.

Už na třetím mistrovství světa dvacítek v kariéře se mohou představit útočníci David Kaše z Chomutova, Michael Špaček z Red Deer z WHL i Vladař, který ale na minulém šampionátu do hry nezasáhl.

Do turnaje vstoupí český tým v pondělí ve 23:00 SEČ proti obhájcům titulu Finům. V dalších zápasech základní skupiny A v Montrealu je čeká Švýcarsko, Dánsko a Švédsko.

Širší nominace hokejové dvacítky na MS:

brankáři: Petr Kváča (České Budějovice), Jakub Škarek (Jihlava), Daniel Vladař (Providence/AHL)

obránci: Petr Kalina (Sparta), Daniel Krenželok (Vítkovice), David Kvasnička (Plzeň), Vojtěch Budík (Prince Albert/WHL), František Hrdinka (Linköping/Švéd.), Filip Hronek (Saginaw/OHL), Ondřej Vála (Kamloops/WHL), Jakub Zbořil (St. John/QMJHL)

útočníci: Jan Dufek, Kristian Reichel (oba Litvínov), Adam Musil, Michael Špaček (oba Red Deer/WHL), Martin Nečas (Brno), Lukáš Jašek (Třinec), David Kaše (Chomutov), Petr Kodýtek (Plzeň), Daniel Kurovský (Vítkovice), Filip Chlapík (Charlettetown/QMJHL), Radek Koblížek (Kärpät Oulu/Fin.), Šimon Stránský (Prince Albert/WHL), Filip Suchý (Omaha/USHL), Tomáš Šoustal (Kelowna/WHL)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články