Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dvacítka se na MS naladila výhrou s Dánskem. Z nominace vypadli Jašek a Christov

Lahti (Finsko) – Povedenou generálku před mistrovstvím světa mají za sebou čeští hokejisté do 20 let. Dánsko ve finském Lahti porazili jednoznačně 5:0. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Filip Chlapík, o čisté konto se podělili brankáři Aleš Stezka s Danielem Vladařem. Přímý přenos utkání Česko-Rusko sledujte v sobotu na ČT sport nebo na našem webu od 12:45.

Radost českých hokejistů do 20 let
zdroj: ITAR-TASS autor: Rusko Yelena

Svěřenci trenéra Jakuba Petra se dostali do vedení v 9. minutě, kdy se prosadil Šimon Stránský. Rozhodující momenty přišly ve 22. minutě, kdy v rozmezí 19 sekund vstřelil své branky Chlapík. Další dva góly poté mladí Češi dali ve třetí části.

První zápas na MS čeká hokejisty v sobotu, kdy se utkají s Ruskem. Ještě předtím musí Petr s asistentem Petrem Svobodou zúžit nominaci. Z té nově vypadli třinečtí útočníci Vít Christov a Lukáš Jašek. V kádru je aktuálně 24 hráčů, takže před šampionátem z něj ještě někdo vypadne. Na soupisce může mít každý tým tři brankáře a dvacet hráčů do pole.

Vedení českého týmu stále jedná o možném uvolnění Davida Pastrňáka, jenž se po zranění rozehrává na farmě Bostonu v AHL.

ČR - Dánsko 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky: 22. a 22. F. Chlapík, 9. Stránský, 44. Černoch, 59. Šoustal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články