Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dvacítka při Pešánově premiéře porazila v přípravě Švýcarsko 4:1

Brno - Úspěšnou premiéru na střídačce juniorské reprezentace má za sebou Filip Pešán. Čeští hokejisté do 20 let porazili pod vedením kouče extraligového Liberce v prvním přípravném utkání v Brně Švýcarsko 4:1. Dvěma góly přispěl k výhře útočník Marek Zachar.

Radost českých hokejistů do 20 let
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Právě Pešán, který vede tým nově od této sezony s asistenty Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem, dal v ročníku 2015/16 Zacharovi příležitost okusit extraligu. Minulou sezonu už strávil v týmu Sherbrooke Phoenix, který hraje juniorskou QMJHL.

Trenéři mohli využít hráče ze zámoří před jejich odletem za oceán. A další z nich, útočník Albert Michnáč otevřel již na konci druhé minuty skóre. Ve 13. minutě zvýšil Zachar, Švýcaři sice kontrovali, ale Zachar vrátil domácím ještě do první přestávky dvoubrankový náskok. V závěru potvrdil výhru další forvard Tomáš Havránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pešán prožil vítěznou premiéru u dvacítky, přišel ale o Nečase

Stínem zápasu bylo zranění útočníka Martina Nečase, jenž ve druhé třetině odstoupil ze hry. Podle prvních informací má letos nejvýše draftovaný český hráč, jenž před nedávnem podepsal smlouvu s Carolinou, problémy s břišním svalem.

"Uvidíme v nemocnici, snad nepůjde o nic závažného," uvedl Nečas. "Teď to určitě bude o klidovém režimu. Hlavně doufám, že to nebudou natržené břišní svaly. Cítil jsem je už předtím a teď jsem udělal nějaký špatný pohyb a bylo to. Hlavní je, že kluci vyhráli," dodal osmnáctiletý útočník.

Ve středu se oba celky utkají znovu. Pešánův výběr následně v sobotu zamíří na sever Evropy. V rámci soustředění ve finském Vierumäki se v pondělí a v úterý utká s domácí juniorskou reprezentací.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články