Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

"Dvacítka" jde na Kanadu a chce překvapit

Malmö - Českou hokejovou reprezentaci do 20 let čeká druhý zápas na juniorském mistrovství světa v Malmö, po porážce s úřadujícími světovými šampiony z USA svěřenci trenéra Miroslava Přerosta narazí na dalšího favorita turnaje, tým Kanady. Češi po prvním nezdaru neskládají zbraně a chtějí překvapit. Utkání sledujte živě od 17:20 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Milan Antoš.

Česká reprezentace do 20 let
zdroj: ČTK

"Domníváme se, že utkání s Kanadou bude hodně podobné tomu předešlému. Je potřeba být především agresivnější v osobních soubojích," uvedl před další ostrou zkouškou asistent kouče Jiří Juřík. Kanaďané mají stejně jako český tým za sebou jeden zápas, bez problémů deklasovali Německo 7:2. Čeští reprezentanti by si měli dát pozor hlavně na útočníka Anthonyho Manthu, který se na úvod turnaje prezentoval hattrickem.

Že Čechy čeká podobný styl hokeje, vědí i samotní hráči. "Oba soupeři mají podobné napadání a útok. Já mám trochu výhodu v tom, že vím, co od nich čekat," uvedl útočník Radek Faksa, který působí v kanadském Kitcheneru. "Musí se nám hlavně povést vstup do zápasu. Před šampionátem jsme si říkali, že nebudeme faulovat a dělat zbytečné kiksy, ale přesně to se v prvním duelu dělo," poukázal Faksa na tragický úvod utkání proti USA, kdy mladí Češi rychle inkasovali dva góly v oslabení a po 162 sekundách prohrávali již 0:2.

"Kanaďané budou hrát tvrdě do těla, nedají nám ani metr volného prostoru. Řekl bych, že hokej nebude tolik technický. Soupeř na nás pravděpodobně vlítne, hlavně nesmíme faulovat," uvědomuje si i obránce Petr Šidlík. Nepříliš přesvědčivý výkon z prvního duelu nezůstane bez povšimnutí. Čeští trenéři udělali mírné změny ve formacích a do branky postaví Marka Langhamera, který dostane přednost před Danielem Dolejšem. "Už se na to hodně těším. Bude to můj první start, pevně doufám, že se kluci dobře vyspí a půjde jim to," uvedl Langhamer s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová "dvacítka" se připravuje na duel s Kanadou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články