Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dvacítka i bez opor z AHL udolala Slovensko, v nájezdech rozhodl Pour

V prvním přípravném utkání před světovým šampionátem hokejistů do 20 let se česká reprezentace dočkala vítězství. V kanadském Nanaimu porazila Slovensko 2:1 po samostatných nájezdech, které rozhodl útočník Jakub Pour. Generálka čeká svěřence Václava Varadi v neděli ve 4:00 SEČ v Langley proti Spojeným státům americkým.

Jakub Lauko
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Národní tým, který se v Nanaimu už týden na šampionát ve Vancouveru a Victorii připravuje, nastoupil ještě bez tří očekávaných posil z AHL - útočníků Martina Kauta z celku Colorado Eagles (farma Colorada Avalanche), Martina Nečase z Charlotte (Carolina) a Filipa Zadiny z Grand Rapids (Detroit). "Proti Američanům by měli všichni hrát, pokud budou zdravotně v pořádku," řekl Varaďa.

Kaut a Nečas už zápas sledovali z tribuny, Zadina se připojí k týmu dnes. Chyběl také forvard Ostap Safin z Halifaxu z juniorské QMJHL, jenž přišel o start na MS z důvodu zranění. "Měl dlouhodobější problémy s tříslem, které mu nedovolovaly makat na sto procent tak, aby nám mohl pomoct," vysvětlil Varaďa. "Potřeboval nějaký čas na doléčení, doma se dá dokupy, aby mohl ve zbytku sezony znovu hrát. Ostatní jsou v pořádku. Máme drobná zranění, ale nikomu nebrání nastoupit," přidal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští junioři si v přípravě na MS poradili se Slováky


Do prestižního derby naopak zasáhli útočníci Jan Kern a Matěj Blümel, kteří kádr rozšířili z devatenáctky po turnaji World Junior A Challenge hokejistů v kanadském Bonnyville.

Česká reprezentace prohrávala od konce úvodní třetiny, kdy překonal brankáře Lukáše Dostála v přesilové hře obránce Martin Fehérváry. Ve 25. minutě však vyrovnal po přihrávce Jáchyma Kondelíka pohotový Jakub Lauko. 

Blížící se mistrovství světa juniorů rozebral i nový díl Hokej fokus podcastu: 

Další gól nepadl v základní hrací době ani v pětiminutovém prodloužení. V nájezdech odpověděl v první sérii na trefu Petra Čajky Andrej Kukuča a potom se prosadil proti brankáři Juraji Sklenarovi až v sedmé sérii Pour. Dostál už neinkasoval.

Do šampionátu vstoupí národní tým ve středu ve 22:00 SEČ proti Švýcarsku. V dalších duelech základní skupiny A ve Victorii bude hrát s Ruskem, Kanadou a Dánskem.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let v Nanaimu (Kanada):

Česko - Slovensko 2:1 po sam. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 25. Lauko, rozhodující sam. nájezd Pour - 20. Fehérváry.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články