Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dva Ovečkinovy góly na výhru Washingtonu nestačily

Washington - Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin vstřelil v pondělním utkání NHL dva góly a v tabulce střelců se s 44 zásahy dotáhl na vedoucího Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu. Na vítězství to ale hokejistům Washingtonu nestačilo. Capitals podlehli Dallasu 3:4 po samostatných nájezdech a po sérii třinácti výher si připsali první porážku na vlastním ledě. Přitom se dlouho zdálo, že Washington spěje k dalšímu vítězství, když po dvou třetinách domácí vedli 2:0. Hosté však dokázali během úvodních osmi minut třetí třetiny třemi góly otočit skóre ve svůj prospěch a prodloužení zařídil Ovečkin vyrovnávacím gólem až v 57. minutě. V penaltovém rozstřelu však byli v poměru 2:1 úspěšnější hosté z Dallasu, vítězný gól vstřelil v páté sérii Loui Eriksson.

Ovečkin se trefil poprvé po olympijské přestávce, na gól v NHL čekal šest zápasů. Když v druhé třetině zvýšil na 2:0, zaklonil hlavu a radostí mocně pumpoval rukama. Ovečkinův výkon však zastínil brankář Stars Marty Turco, který zneškodnil 49 střel a čtyři z pěti nájezdů a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Druhé pondělní utkání se stalo snadnou kořistí Králů z Los Angeles, kteří rozstříleli Columbus 6:0. Kings rozhodli o svém triumfu už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. Blue Jackets nekladli odpor a za celý zápas vyslali na branku jen jedenáct střel. Gólman Jonathan Quick se tak na své třetí čisté konto v sezoně příliš nenadřel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články