Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dva góly? Jediná malá pozitivní věc, ale jinak k ničemu, mrzelo Kubalíka

Je jednoznačným ofenzivním tahounem národního týmu, ale poslední dva zásahy do sítě Rusů Dominiku Kubalíkovi žádnou radost neudělaly. Šest gólů a celkem sedm bodů už stihl reprezentační útočník za pět odehraných utkání v sezoně s národním týmem. Proti Rusům ale jen mírnil výprask 2:7. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na programu ČT2 a na webu ctsport.cz od 11:45.

Čeští hokejisté slaví gól Kubalíka
zdroj: Reuters autor: Maxim Shemetov

"Ve čtvrtek to bylo po tom vítězném nájezdu s Finy přece jen o dost veselejší. Teď vlastně úplně k ničemu. Jsem samozřejmě rád, je to snad taková malinkatá pozitivní věc, kterou si ze zápasu odnáším, ale jinak to bylo špatné," mrzelo Kubalíka nepovedené vystoupení týmu.

S Finy uspěl dvakrát při samostatných nájezdech, proti Finům proměnil sólový nájezd, a to dokonce v oslabení. Jenže díky tomu pouze snížil na 2:6. "Takhle přímo v zápase o tom člověk moc nepřemýšlí. Napadla mě střela jen někam, kde bude místo. A to místo tam bylo, takže jsem rád, že jsem to tam i trefil, ale 7:1 nebo 7:2, to už je jedno," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Česko

"Byla tam hrozně hloupá vyloučení, která jsme si nepohlídali. Ať to bylo, že jsme hráli v šesti, nebo takové ty fauly hokejkou. Oni na to čekali, přesilovky jsou jejich doména. To je něco, v čem se oni vyžívají. Myslím, že to byl náš největší problém. Všichni přitom víme, že když dostaneme Rusáky do přesilovek, že to zahrát umí. Přesně to jsme si říkali, že dělat nebudeme, ale bohužel se to stalo," dodal Kubalík.

Vysvětlení se mu hledalo hodně špatně. "Vážně sám nevím. Kdybych věděl, tak bych samozřejmě řekl, ale nevím. Možná přemíra snahy, možná dost velký respekt k nim. Každopádně to musíme zahodit pryč, úplně zapomenout, že ten zápas vůbec byl, a nový den začít se Švédy úplně jinak," prohlásil Kubalík.

Téměř dvanáct a půl tisíce diváků vytvořilo zápasu skvělou atmosféru. Velká většina si jich průběh ohromně užívala. A o to hůře se Čechům hrálo. "Není to nic příjemného. To všichni dobře víme. O to více tady v Rusku, když přijde hodně lidí a ti jsou pak takhle ve varu. My v O2 areně s lidmi v zádech také asi hrajeme jinak. Bolí však jakákoliv prohra, nejen proto, že to bylo 2:7. Musíme se toho vyvarovat a nesmíme hrát s přehnaným respektem," dodal Kubalík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články