Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Dva góly během pětašedesáti sekund rozhodly. Hradec srovnal sérii s Brnem

Hradec Králové – V prvním utkání se jim branku dát nepodařilo, v tom druhém zápase už to byli naopak pouze hokejisté Hradce Králové, kdo v semifinále play-off s Brnem střílel góly. Východočeši před svými fanoušky Kometu porazili 3:0 a srovnali stav série 1:1 na zápasy. O triumfu rozhodli Hradečtí v druhé třetině, kdy během 65 sekund dali dvě branky během početní výhody.

Martin Erat z Komety Brno (vlevo) a Martin Štajnoch z Mountfieldu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Kometa prohrála v play-off poprvé. Série hraná na čtyři vítězství pokračuje v neděli na jihu Moravy.

"Dnešní zápas měl z naší strany úplně jiné parametry než ten první," pochvaloval si trenér domácích Václav Sýkora. "Ve středu jsme byli všude o krok pozdě, možná o dva. Dnes jsme rozjezdili nohy, byli jsme aktivnější, hladovější a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Šancí jsme měli více," doplnil kouče útočník Jaroslav Bednář.

Do první šance se dostal již po dvaceti sekundách domácí Kukumberg, na Čiliaka v brance Komety však nevyzrál. Oba týmy poté mohly otevřít skóre ve zkrácených přesilových hrách, stejně jako o 24 hodin dříve však v první třetině gól nepadl. I proto, že ve slibné příležitosti se neprosadil Dej.

I do druhé třetiny vstoupil aktivně Hradec a tentokrát se gólově prosadil. Dragoun ve 24. minutě ještě nedokázal dorazit puk do odkryté branky Komety, vzápětí ale Čiliak poprvé v sérii inkasoval.

Na trestnou lavici postupně zamířili Malec a Gulaši a domácí početní výhodu využili. V přesilovce pět na tři na sebe vzal zakončení kapitán Bednář a po 129 minutách ukončil neprůstřelnost slovenského gólmana v play-off. O 65 sekund později vedli Východočeši již 2:0. Picard našel volného Kukumberga a téměř vyprodaná Fortuna arena explodovala nadšením podruhé.

Uklidňující třetí trefu mohl přidat Štajnoch, ale neuspěl. Brno následně v ofenzivě výrazně přidalo a činit se musel zejména Rybár. Stejně jako v předešlých duelech play-off ale potvrzoval výbornou formu a měl i potřebné štěstí. Při Vondráčkově střele ve 34. minutě mu pomohla tyč.

Obě mužstva mohla změnit stav v sérii přesilových her na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Dokázala si vytvořit tlak, Rybár i Čiliak však chytali spolehlivě. K vyrovnání série a první výhře nad Brnem definitivně posunul Hradec Králové v 54. minutě Šimánek.

Kometa prohrála v play-off poprvé. "Není to žádné klopýtnutí. Jsou proti nám kvalitní týmy a nikdo nečekal, že každého přejedeme 4:0. Prohráli jsme, stalo se a jedeme dál. Poslední zápas hodíme za hlavu a soustředíme se na další," řekl obránce Jakub Krejčík.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Jaroslav Bednář (T. Knotek), 28. Kukumberg (Picard, Jarůšek), 54. Šimánek (Pláněk, Köhler). Rozhodčí: Hejduk, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Zaťovič (Brno) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6631. Stav série: 1:1.

Hradec Králové: Rybár - Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Dragoun, Šimánek - R. Pavlík, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Byla to bitva play-off. Začali jsme velmi dobře, vytvořili jsme si na začátku několik šancí, ale žádnou jsme neproměnili. Rozhodující moment přišel ve druhé třetině. Přesilová hra pět na tři a následující pět na čtyři, ve kterých jsme dokázali dát gól. Vedení 2:0 nás ještě více nakoplo. Cením si toho, že mužstvo udrželo celý zápas stejnou úroveň, že jsme neměli žádná hluchá místa během zápasu. Strašně důležité bylo také, že jsme ubránili přesilovky Komety, které jsou nebezpečné. Za vším stál opět skvělý Patrik Rybár, který chytal jistě a dal jistotu mužstvu. Na vítězství měl velký podíl."

Kamil Pokorný (Brno): "Na začátku zápasu měli domácí velký nápor, nás ale podržel brankář Čiliak. Poté se hra trochu srovnala. Duel brankově i výsledkově rozhodla druhá třetina, kdy jsme dostali góly v oslabení. To určilo ráz utkání. Domácím narostla křídla. Vyloučení na naší straně bylo celkově moc, řada jich byla zbytečných a nepřicházela ve chvíli, kdy jsme byli přímo ohroženi. Toho se musíme vyvarovat, Hradci jsme tím nabídli srovnání série."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články