Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Duelem Vítkovic se Slavií startuje semifinále hokejové extraligy

Praha - K repríze loňského čtvrtfinále dojde při měření sil hokejistů Vítkovic a pražské Slavie v semifinále play-off extraligy. Série mezi čtvrtým a sedmým týmem po základní části poutá pozornost i kvůli vzájemným antipatiím vládců obou laviček a zároveň posledních dvou koučů české reprezentace Aloise Hadamczika a Vladimíra Růžičky. Úvodní klání začne v 18:10, ve stejný čas se pak oba týmy utkají v Ostravě i o den později. Všechny zápasy play-off vysílá živě ČT4 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Na trase mezi Vítkovicemi a Slavií to vře. Bitva se rozhořela hned v úterý, kdy si trenéři Hadamczik s Růžičkou začali vyměňovat "komplimenty" přes média. "Věřím, že pro noviny je to zajímavé, ale v první řadě je to série mezi hokejisty Vítkovic a Slavie, ne mezi Hadamczikem a Růžičkou. Nechci se každý den pitvat v tom, co kdo řekl," prohlásil Hadamczik, který je s Růžičkou na ostří nože již od svého reprezentačního angažmá.

Vítkovičtí mají po roce možnost oplatit Slavii vyřazení z play-off. Přestože tehdy ve čtvrtfinále vedli už 3:1 na zápasy, třikrát za sebou pak prohráli a skončili. Vloni k vítkovickému vyřazení hodně napomohli nepolapitelní Červenka s Bednářem a kolem osobností se bude podle Hadamczika točit i letošní série. "Hlavní sílu má Slavia v Červenkovi s Kůrkou. Hlavně v Červenkovi, který dává góly a přihrávky a je to velmi tvořivý hráč, který je v této sezoně skoro k neuhlídání. To je určitě největší síla Slavie a musíme se na to připravit," upozornil vítkovický kouč.

Červenkovi a spol. se postaví vynikající Štěpánek

Velkou devízou Ostravanů má být naproti tomu gólman Štěpánek, který se ve čtvrtfinálových utkáních se Spartou vrátil do oslnivé formy. "Bylo to ale i tím, že jsme ve všech zápasech odvedli vynikající kolektivní výkon, všichni kluci Štěpánkovi pomáhali. Totéž budeme potřebovat proti Slavii. A také neustále pamatovat na to, že Červenka je velice nebezpečný hráč," dodal Hadamczik, jehož tým jde do semifinále bez zraněného obránce Sičáka.

Růžička před rozhodujícím sedmým soubojem Vítkovic se Spartou nepokrytě přiznal, že kvůli osobě kouče Hadamczika poprvé v životě fandí Spartě. A v úterý veřejně prohlásil, že Hadamczika jako trenéra neuznává. "Ten člověk je pro mě vzduch. Nemám si s ním co říci. Uznávám plno jiných trenérů, dobrých jich máme dost. Jeho ale ne. Mám udělanou nějakou tlustou čáru, on je pod ní. Vím, že můj vztah k němu je pro noviny a pro fanoušky zajímavý, ale pro mě je tenhle člověk pára. Nechci se jím zabývat," řekl trenér a spolumajitel Slavie serveru deniksport.cz. Přesto si přeje, aby celá série byla vnímána jako hokejová bitva o finále, nikoliv osobní spor obou trenérů. "Nechci, aby to byl souboj Růžička - Hadamczik, ale souboj Červenka - Štěpánek," vyzdvihl hlavní opory obou mužstev Růžička.

Růžička si přál hrát se Spartou

Za semifinálového soupeře si sice více přál Spartu, ale domnívá se, že Vítkovice budou jeho svěřencům s ohledem na styl hry sedět o něco více. "Jisté je, že v semifinále musíme střílet góly, protože jinak samozřejmě nemáme šanci," řekl Růžička. Obejít se bude muset bez Tomici, Drtiny a Beránka, jenž se pravděpodobně chystá ukončit kariéru. "Marek Tomica ani Jiří Drtina nenastoupí. V posledním zápase proti Zlínu jsme točili deset útočníků, v Ostravě jich nasadíme znovu dvanáct," nastínil Růžička.

Program semifinále play-off hokejové extraligy:

Čtvrtek - 1. zápas:

18:10 Vítkovice Steel - Slavia Praha (vzájemné zápasy v této sezoně: 3:2, 4:5 po sam. nájezdech, 6:0, 1:3; ČT4).

Pátek - 2. zápas:

18:10 Vítkovice Steel - Slavia Praha (ČT4).

Jakub Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články