Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Duel Plzně s Kladnem zpestří souboj Straky a Jágra

Praha - Předehrávaným duelem mezi týmy Plzně a Kladna, které povedou do boje dva velcí kamarádi Martin Straka a Jaromír Jágr, začne ve čtvrtek 11. kolo hokejové extraligy. Oba sousedy v tabulce od sebe dělí jediný bod, který pátí Středočeši ztrácejí na čtvrté Indiány.

Jaromír Jágr
zdroj: isifa: Lidové noviny autor: František Vlček

Plzeň už šestkrát za sebou bodovala, přičemž pět zápasů během této série dokázala vyhrát. "A proti Kladnu bychom rádi využili toho, že bude plný dům, a zabodovali znovu. Především chceme ale předvést maximální možný výkon, abychom si po zápase, ať už bude výsledek jakýkoliv, mohli říct, že jsme tam nechali všechno," řekl asistent trenéra Milan Razým.

Prosadit se chce aktivním hokejem, který je Západočechům vlastní. "Zanďoura hrát vlastně ani neumíme," připustil Razým. "O kladenské první pětce netřeba vůbec mluvit, ale my nesmíme podcenit ani jejich ostatní útoky, které bodovaly v posledních dvou zápasech, kdy se hráči z NHL neprosadili," uvedl Razým.

Na svých hráčích viděl již na středečním tréninku velké natěšení a stranou nezůstal ani Straka, jenž touží bývalého spoluhráče Jágra předčít. "Martin se k soupeřům nikdy nevyjadřuje, ale tentokrát to bylo jinak a v kabině prohlásil: 'Neříkejte nám, co hrají oni, ale hlavně to, co na ně máme hrát my,'" přiblížil s úsměvem Razým, jemuž chybí potrestaný Hollweg a také zraněný Johnson.

Kladno si chce dát pozor na pověstné plzeňské přesilovky

Kladno by po porážce ve Zlíně, jež přetnula sérii šesti utkání bez ztráty jediného bodu, rádo načalo novou úspěšnou šňůru. "Samozřejmě bychom rádi navázali, ale dobře víme, že v Plzni to bude hodně těžké. Domácí mají velmi kvalitní mužstvo, zejména první dvě útočné formace s hráči, jako jsou Vlasák, Straka, Gulaš, Kovář, Pletka nebo Kratěna, na to si musíme dát velký pozor," konstatoval kouč Zdeněk Vojta.

Uvědomuje si, že k úspěchu bude zapotřebí stoprocentní výkon. "Chceme se zaměřit na pověstné plzeňské přesilovky, ale potřebujeme být produktivní také v útoku, kde nám bude stát v cestě velmi dobrý gólman," připomněl Vojta finskou posilu ze zámoří Tuukku Raska, který chytá v NHL za Boston.

Rovněž kladenský kouč vyhlíží zápolení Straky s Jágrem, spasitelů svých klubů, jejichž existence byla v jednu dobu velmi nejistá, ale právě díky nim se situace zlepšila a oba celky mohou nadále hrát extraligu. "Narazí na sebe dva velcí kamarádi, bude to určitě zajímavé i pro diváky, ale nemyslím, že by to mělo být kvůli tomu nějak vyhecované," věří Vojta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články