Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Druhá hokejová liga bude mít jen dva nováčky, postup naopak akceptovaly Vrchlabí, Kolín i Šumperk

První hokejovou ligu bude v následující sezoně hrát hned 19 týmů. Postup po koronavirovou pandemií předčasně ukončené sezoně akceptovalo kompletní trio vítězů druholigových skupin, tedy Vrchlabí, Kolín i Šumperk. Z krajských přeborů naopak podaly přihlášku do druhé ligy pouze Cheb a Velké Meziříčí, zbylá osmička týmů se z ekonomických důvodů postupu vzdala. Třetí nejvyšší soutěž tak bude mít 24 účastníků.

zdroj: ČT4 autor: čtk/ Václav Šálek

Ve druhé nejvyšší soutěži budou působit Benátky nad Jizerou, Frýdek-Místek, Havířov, Chomutov, Jihlava, Kadaň, z extraligy sestoupivší Kladno, nováček Kolín, Litoměřice, Poruba, Prostějov, Přerov, Slavia Praha, Sokolov, nováček Šumperk, Třebíč, Ústí nad Labem, nováček Vrchlabí a Vsetín.

K jistotě potřebují všechny kluby ještě získat licenci. Nejpozději do 20. června musejí předložit situační zprávu s uvedením všech dluhů vůči hokejovým subjektům a do konce července následně tyto dluhy vyrovnat.

V případě extraligy musí navíc kluby doložit nejpozději do 1. srpna bankovní záruku ve výši tří milionů korun. O udělení licencí k účasti v soutěžích pro sezonu 2020/21 rozhodne výkonný výbor Českého hokeje.

Z klubů, které se kvalifikovaly do druhé ligy, se nepřihlásily Frýdek-Místek B, Jičín, Klášterec nad Ohří, Moravská Třebová, Nový Bydžov, Pelhřimov, Rakovník a TNP Praha.

Přihlášku podaly Bílina, DS České Budějovice, Děčín, Dvůr Králové nad Labem, Havlíčkův Brod, Hodonín, Jablonec nad Nisou, Klatovy, Kobra Praha, Kopřivnice, Most, Nová Paka, Nový Jičín, Opava, Písek, Příbram, Řisuty, Tábor, Trutnov, Valašské Meziříčí a Žďár nad Sázavou. Nováčky jsou Cheb, Velké Meziříčí, místo Moravských Budějovic bude v soutěži působit Znojmo.

O podobě a herním modelu soutěží rozhodne výkonný výbor Českého hokeje, a to i s ohledem na výsledky jednání Asociace profesionálních klubů a klubů první a druhé ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články