Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dramatický duel Rangers s Bruins ozdobili brankami Chytil a Pastrňák

V NHL došlo ke střetu českých hráčů. Z něj lépe vyšel Filip Chytil, jehož NY Rangers porazili Boston 4:3 po nájezdech. Útočník vítězného týmu k tomu přispěl jednou brankou. Na opačné straně se po asistenci Davida Krejčího trefil David Pastrňák, na vítězství to však Bruins nestačilo. 

Filip Chytil slaví se spoluhráči
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Kostas Lymperopoulos

Boston vstřelil všechny góly v rozmezí 31. až 36. minuty a otočil skóre na 3:1. Pastrňák dal druhý gól, když po pasu Krejčího usměrnil puk na hranici brankoviště do prázdné branky. Havířovský rodák bodoval v sedmém utkání za sebou a má na kontě 31 branek.

Rangers nevyvedl stav z míry. "Jen jsme si řekli, že musíme špatnou druhou třetinu hodit za hlavu a že nesmíme hrát stejně i ve třetí," řekl trenér David Quinn. Jeho svěřenci srovnali krok góly z 50. a 53. minuty. Vyrovnání zařídil desátou brankou v sezoně Chytil, který v přesilové hře doklepl po střele Pavla Bučněviče odražený kotouč do odkryté branky.

Chytil mohl rozhodnout prodloužení, ale Jaroslav Halák zastavil betonem jeho střelu v samostatném úniku. Devatenáctiletý český hráč dostal šanci na reparát v nájezdech, ale v páté sérii trefil břevno. Na druhé straně neuspěl ve druhém kole s blafákem Pastrňák a Krejčí v situaci, kdy musel dát gól, aby zápas pokračoval, minul branku.

"Je to k vzteku. Nechali jsme si výhru ve třetí třetině uniknout. Zápas neměl vůbec dojít do prodloužení," zlobil se útočník Bostonu Patrice Bergeron. "Hráli jsme druhý zápas ve druhém dni a v takových situacích je důležité přežít počáteční bouřku, protože soupeř na vás vletí. Zlepšovali jsme se a odehráli dobrou druhou třetinu, ale ve třetí jsme byli hrozní," litoval.

Také Toronto, druhý tým Východní konference, promarnilo v utkání s Ottawou ve třetí třetině dvoubrankový náskok. Gólem Morgana Riellyho, který je v této sezoně se 14 trefami nejlepším střelcem mezi obránci, vyhráli Maple Leafs kanadské derby 5:4.

"Začali jsme dobře, ale měli jsme pasáže, kdy jsme hráli bezstarostně, a vypadalo to, že na to dojedeme. Dobrý tým ale dokáže vyhrávat zápasy, i když nehraje nejlepší a nejpěknější hokej," řekl trenér Toronta Mike Babcock.

Ottawa je poslední v celé soutěži. "Samozřejmě nás mrzí chyby a ztráty puku, které rozhodly. Ale odehráli jsme proti jednomu z adeptů na zisk Stanleyova poháru velmi dobrý zápas. Cítili jsme, že bychom mohli i vyhrát. To je pozitivní," uvedl obránce Senators Thomas Chabot.

Je Muzzin pro Leafs výhrou? A co bude s Panarinem a Bobrovským? Nejzajímavější momenty hýbající přestupovým trhem NHL probral nový Hokej fokus podcast:

Výsledky NHL:

Toronto - Ottawa 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)

Branky: 8. Hyman, 35. A. Johnsson, 37. Matthews, 39. Tavares, 50. Rielly - 18. a 44. Pääjärvi, 22. Duchene, 41. Chabot. Střely na branku: 30:44. Diváci: 19 264. Hvězdy zápasu: 1. Hyman, 2. Tavares (oba Toronto), 3. Pääjärvi (Ottawa).

NY Rangers - Boston 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:3, 2:0 - 0:0)

Branky: 18. Zibanejad, 50. K. Hayes, 53. Chytil, rozhodující sam. nájezd DeAngelo - 31. Heinen, 32. Pastrňák (Krejčí), 36. Bergeron. Střely na branku: 39:30. Diváci: 16 848. Hvězdy zápasu: 1. Bučněvič, 2. Zibanejad (oba NY Rangers), 3. Marchand (Boston).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články