Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dramatický duel plný zvratů ovládl Zlín a odsunul Boleslav mimo play-off

Zlín – Dvakrát v utkání vedla Mladá Boleslav, jednou se do vedení dostal Zlín a jednou Berani technicky vzato nevedli, protože zápas rozhodli v prodloužení. Vypjatý souboj plný obratů ovládli domácí Moravané 4:3 a vybojovali dva body, i když ještě čtyři minuty před koncem třetí třetiny prohrávali 2:3. Zlín se tak prodral na desáté místo zajišťující předkolo play-off právě před Mladou Boleslav.

Radost zlínských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Hosté vstoupili do zápasu lépe a ve třetí minutě se dostali do vedení. Ránu Kučného tečoval za Kašíkova záda Vampola. Vzápětí však putoval na trestnou lavici Hyka a domácí začali mít značnou převahu. Maxwell odolával téměř celé dvě minuty, nakonec ale kapituloval po pokusu Šťastného, který dostal na brankovišti až moc prostoru.

Následně měl dobrou palebnou pozici Chytil, skóre však na stranu Zlína nepřeklopil. Převahu si Zlínští udržovali i nadále. Bernadův faul ještě nepotrestali, ale ve 14. minutě zaváhání Středočechů při rozehrávce ano. Prosadil se Petr Holík. Vyrovnat mohli hosté po obrovském tlaku těsně před sirénou, štěstí jim ale nepřálo.

Do prostředního dějství vstupovali hosté v přesilovce, využít ji ale nedokázali. Podobně si vedli domácí při Žejdlově trestu. Mladá Boleslav však měla více ze hry a při Říčkově vyloučení vyrovnala. Musil ještě neuspěl, Lenc o pár sekund později z dorážky už ano. Bruslaři hráli poté ještě dvakrát v početní výhodě, Kašík však předváděl parádní zákroky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

Gólman Zlína si ale svůj dobrý výkon pokazil na začátku třetí třetiny, kdy svou rozehrávkou daroval trefu do prázdné branky Látalovi. Berani se velmi těžko dostávali do útočného pásma. Hosté se snažili hrozit z brejků, ty jim ale nevycházely. Urban v úniku upadl a podle sudích bez faulu soupeře.

Na druhé straně trefil Bukarts tyčku a v 56. minutě už se domácí radovali. Střelou od modré čáry vyrovnal Marušák. Otočit skóre mohl ještě v běžné hrací době Okál, ale Maxwellův riskantní pas nezachytil. V nastavení po Chytilově akci rozhodl střelou z pravého kruhu Řezníček.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. D. Šťastný (P. Holík), 14. P. Holík (D. Šťastný), 56. Marušák (P. Holík, Bukarts), 62. Řezníček (Chytil) - 3. Vampola (Kučný, Stříteský), 29. Lenc (Musil, Pacovský), 42. M. Látal (Urban). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4364.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Gazda - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Okál, Chytil, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, J. Ondráček - Ostřížek, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Kučný, Holub - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - Urban, Vampola, M. Látal - Pacovský, Jonák. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Robert Svoboda (Zlín): "Zaskočil nás vstup do utkání a brzy jsme inkasovali. Sice jsme do pauzy otočili skóre, ale ve druhé třetině jsme častým oslabením vypadli z role. Ve třetí části nás srazila chyba brankáře, ale kluci bojovností dokázali srovnat a v prodloužení vybojovat další bod navíc."
Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém si šance tvořila obě mužstva. My jsme na začátku třetí třetiny využili chyby soupeře, před koncem Zlín využil naši menší chybu. V prodloužení jsme si špatně rozebrali hráče a ztratili jsme zbytečně další bod." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články