Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dramatické boje ve skupině o udržení vstupují do druhé poloviny

Praha - Skupina o udržení v hokejové extralize dnes vstoupí do druhé poloviny a před závěrečnými šesti koly je boj o únik baráži stále dramatický. Poslední Mladá Boleslav se pokusí v Karlových Varech na dálku umazat tříbodovou ztrátu na Litvínov, který se bude snažit vylepšit svou pozici na ledě Slavie. Tu Severočeši v této sezoně zdolali ve všech šesti zápasech.

Karlovy Vary začaly v neděli sérii tří domácích zápasů výhrou nad Litvínovem. Před vlastním publikem vyhráli svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose sedm z posledních osmi zápasů a v duelech proti Mladé Boleslavi a v neděli se Slavií mohou udělat velký krok k definitivní jistotě záchrany. "Myslím si, že šňůru tří domácích utkání, která rozhodne o našem osudu, jsme načali dobře. Potřebujeme vyhrát minimálně dva z těch tří zápasů v KV Areně a v utkání proti Litvínovu jsme k tomu vykročili pravou nohou," prohlásil po minulém utkání karlovarský útočník Michal Mikeska.

Středočeši vědí, že k posunu z poslední pozice musejí zvládnout zápasy venku, kde už šestkrát za sebou nebodovali. "Musíme prostě bojovat a makat dál. Zbývá ještě šest zápasů, musíme to zvládnout. Jsem přesvědčený o tom, že na to máme. Je naprosto zřejmé, že jen domácími výhrami se nikam nehneme, musíme bodovat i venku. Musíme ostatní přinutit, aby byli nervózní," podotkl mladoboleslavský útočník Milan Mikulík.

Slavii začíná přesun z O2 areny do Edenu pro play-out prospívat, po úvodní porážce s Litvínovem na svém ledě naplno bodovala proti Mladé Boleslavi i proti Karlovým Varům. Nyní se bude snažit na sedmý pokus poprvé v sezoně zdolat Litvínov. Za výhrou ji opět požene bouřlivé prostředí. "Tady když přijde tři čtyři tisíce lidí, je z toho skvělá atmosféra a je to úplně něco jiného. Ale kdyby do O2 areny přišlo okolo osmi tisíc lidí, také by to bylo o něčem jiném," podotkl slávistický útočník Jakub Sklenář.

Litvínov po duelu na Slavii míří v neděli do Mladé Boleslavi a bude se snažit udržet náskok před posledním týmem tabulky. "Těžko můžeme rozlišovat, s kým se nám daří víc a s kým míň. Začíná druhá polovina a my v ní zkrátka musíme získat stejně bodů jako Boleslav," řekl klubovému serveru litvínovský trenér Vladimír Jeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články