Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Drama ve Vítkovicích uťal v prodloužení Haščák, Kometa má první bod

Kometa vykročila za obhajobou titulu vítězstvím 3:2 v prodloužení v úvodním čtvrtfinále ve Vítkovicích. I když dva góly Brňanů v řádném čase dal Hynek Zohorna, hrdinou se stal Marcel Haščák, který v 71. minutě v přesilovce rozhodl třetí brankou. Druhé utkání se bude hrát v Ostravě ve středu v 18:20, přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Vítkovice - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Jestliže v základní části Vítkovice nedaly ve dvou zápasech Kometě doma ani gól, potvrdilo se, že play-off je jiná soutěž.

Střelecké mlčení totiž už po 157 sekundách prolomil Roman, před kterým po šťastném odrazu puku od betonu v první přesilovce už zívala jen prázdná branka.

Díky skvělému Bartošákovi pak domácí přečkali příležitosti Nečase a Erata, ale převahu Brna nakonec dokázal zúročit Hynek Zohorna, který v 11. minutě z brankoviště také dorazil do sítě vyražený kotouč.

"Myslím, že jsme začali velmi dobře prvních sedm, deset minut. Brno pak dostala do hry přesilovka, tu mají opravdu velice dobrou. V zápase v nich dali dva góly," podotkl vítkovický útočník Ondřej Roman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. čtvrtfinále Vítkovice - Kometa Brno

Hosté od stavu 0:1 diktovali tempo hry a byli lepší herně i střelecky. Kometa měla navrch ve středním pásmu, což jí přinášelo zajímavé příležitosti, ale agilní Nečas v koncovce neměl štěstí.

Kometa dokázala setrvalý tlak zužitkovat až v přesilové hře, ve které se po pohledné kombinaci trefou do horního růžku prosadil ve 34. minutě opět Hynek Zohorna. "Sehráli jsme to moc dobře. Jsem rád, že jsme se z přesilovek dokázali prosadit," uvedl Zohorna.

I Vítkovicím ale v nesnadných pasážích pomohla početní výhoda a 14 sekund před koncem druhé části využil Baranka dělovkou pod břevno hru pět na tři.

Brno mohl poslat nazpět do vedení kanonýr Hynek Zohorna, ale Bartošák mu překazil hattrick a domácí pak se soupeřem nastálo srovnali krok i v poli. Blízko k důležitému gólu měly oba týmy, ale především při Romanově ráně se vyznamenal Čiliak.

"Ve třetí jsme mohli z nějaké šance rozhodnout, bohužel jsme gól nedali. Došlo to do prodloužení, ve kterém oni využili přesilovku," řekl Roman.

Prodloužení bylo podle předpokladů nejméně otevřené s důrazem na pečlivost ve středním pásmu. Tam však domácí jednou propadli a měli obrovské štěstí, že Erat po svém brejku trefil jen boční tyč.

Brno ale v 71. minutě dostalo po faulu Hrbase na Zaťoviče ve vyložené šanci výhodu přesilovky, kterou proměnil Haščák ve vítězný gól.

"Nálada v kabině samozřejmě nebyla dobrá. Sami jsme si ukázali, že jsme hráli dobře, byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem. Musíme se podívat na video, rozebrat si to, udělat určité korekce a myslím, že budeme připraveni," dodal Roman.

HC Vítkovice - Kometa Brno 2:3 v prodloužení (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. O. Roman (Sloboda, Baranka), 40. Baranka (Tybor, O. Roman) - 11. H. Zohorna (Mallet, Gulaši), 34. H. Zohorna (Zaťovič, M. Erat), 71. Haščák (O. Němec, P. Holík). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:2. Diváci: 9028. Stav série: 0:1.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Mahbod, Bartovič - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Haščák, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Jakub Petr (Vítkovice): "Povedl se nám vstup do zápasu. Tam byly všechny věci, které jsme si představovali. Kometa se pak ale v přesilovce dostala do zápasu a až někdy do poloviny utkání byla lepším týmem. Myslím, že naopak v třetí třetině jsme za delší konec tahali my a byly tam šance, kdy jsme to mohli strhnout na svou stranu. Kometa pak v prodloužení sehrála tu jednu přesilovou situaci velmi dobře a rozhodla. Série je pořád otevřená, přestože prohráváme."

Kamil Pokorný (Brno): "Myslím, že první dvě třetiny byly vyrovnané. Možná jsme při hře pět na pět byli aktivnější. Domácím vyšla přesilovka v úvodu a hodně nepříjemný pro nás byl moment ze závěru druhé třetiny, kdy Vítkovice srovnaly na 2:2. Možná se to projevilo na hře v třetí třetině, kdy jsme nebyli tak aktivní, jak jsme chtěli. V prodloužení jsme trochu změnili způsob hry, vynutili jsme si jednou povedenou akcí přesilovou hru a tu jsme proměnili. Pro nás je to hodně důležitý bod z hlediska výsledku i psychiky."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články