Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Draisaitlovi premiéra i beze změn u Pardubic vyšla. Ono se to postaví samo, věří

Brno – Přišel, viděl, neudělal příliš změn, a přesto uspěl. Tak by se daly popsat první dny trenéra Petera Draisaitla u hokejistů Pardubic. Zápasová premiéra Dynamu pod jeho vedením vyšla na výbornou, když si po výhře 3:2 odvezlo tři body z Brna. Německý kouč však úspěch nepřeceňoval. "Tři dny společné přípravy byly dobré, ale ještě nás čeká hodně práce," uznal po utkání.

Peter Draisaitl udílí pokyny na lavičce Pardubic
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Získal jsem jednoznačnou zprávu. Pokud budeme hrát aktivně, tak můžeme soupeřům vzdorovat. Na druhé straně jsme se přesvědčili, že pasivita při bránění se nám vymstí," poznamenal Draisaitl, který poprvé při svém trenérském působení v české extralize získal plný tříbodový zisk v Brně. Dosud dosáhl jen na dvoubodové vítězství, když působil na střídačce Českých Budějovic.

Svérázný Draisaitl přiznal, že po zápasech do kabiny svého týmu nechodí. A psychické problémy neřeší. "Dá se kecat celé dny na téma psychika, psychika. Hráči na to musí přijít sami. Je úplný nesmysl si myslet, že přijde někdo nový a oni najednou hrají lépe. Je potřeba pracovat každý den. Chodit do posilovny a poctivě trénovat," tvrdí pardubický kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Pardubice

Sestavu oproti poslednímu prohranému zápasu doma se Spartou, kdy ještě tým vedl jeho současný asistent Richard Král, proto neměnil. "Měl jsem co dělat, abych kluky za týden poznal. Jména, čísla, ksichtíky k tomu. Nechtěl jsem do toho sahat. Tým je tak postavený, že není kam sáhnout. Ono se to postaví samo," je přesvědčený Draisaitl, který se ani nezabývá pohledem na tabulku a počítáním, kolik bodů potřebují Pardubice k tomu, aby se dotáhly do desítky pro play-off.

"Klukům jsem zakázal číst noviny. I když si myslím, že asi noviny čtou. Tyto informace jdou mimo mě. Nyní musím poznat, co každý hráč umí v detailech, když jej mám před sebou. Je to něco jiného, než když koukám na video," tvrdí kouč, který se vžil i do pocitů kouče Aloise Hadamczika, když Brňany po inkasované rychlé brance fanoušci pět minut nepovzbuzovali. A po třetí brance diváci poprvé v sezoně skandovali "Hadamczik ven." Bylo to důsledek tří posledních proher a špatných výkonů.

Draisaitl přiznal, že něco podobného zažil také. "Není to nic pěkného, když fanoušci mlčí, nebo bučí a hulákají na trenéra. Vnímám to. I když jsem byl na druhé straně. Není to, co by mě potěšilo. Potkalo mě to jednou ve Straubingu," připomenul si podobné chvíle Draisaitl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články