Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Draisaitl neustál špatný vstup do sezony, v Pardubicích končí

Pardubice - Trenér Peter Draisaitl skončil u extraligových hokejistů Pardubic. Dynamo po jeho odvolání povede šéftrenér Vladimír Martinec a trenérské trio Pavel Rohlík, Michal Mikeska, Karel Beran. V posledním utkání tým vysoko prohrál v derby s Hradcem Králové (2:8) a v tabulce je s pěti porážkami poslední.

Peter Draisaitl udílí pokyny na lavičce Pardubic
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Intenzivně řešíme současnou situaci. Sportovní výsledky našeho A-týmu jsou krajně neuspokojivé, a tak jsme se nejen z tohoto důvodu rozhodli odvolat trenéra Petera Draisaitla. Nový trenérský tým bude širší a z pozice šéftrenéra jej bude koordinovat Vladimír Martinec," uvedl spolumajitel klubu Jaroslav Šuda.

"Čeká nás těžká práce, ale my ji zvládneme. Chceme vrátit pardubický hokej minimálně na střední místa v tabulce. V současnosti nedosahujeme na dobré výsledky, ale máme kvalitní tým, který rozhodně musí hrát výše," uvedl šestašedesátiletý Martinec, který se k pardubickému A-týmu vrací po devíti letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice odvolaly Draisaitla, nahradí ho Martinec

Draisaitl přišel do Pardubic v lednu s cílem, aby je po nevydařené sezoně zachránil v extralize. To se mu podařilo. V létě Dynamo výrazně přebudovalo kádr, start do nového ročníku nejvyšší soutěže se mu ale nepovedl. Východočeši jsou jediným týmem, který ještě nebodoval. "Jsme přesvědčeni, že tyto změny jsou nezbytné, abychom dosáhli s posíleným týmem na požadované výsledky," řekl generální manažer klubu Rohlík.

Při zápasech však bude podle svých slov konzultantem, tým bude podle všeho koučovat generální manažer Rohlík. V Pardubicích zároveň končí obránce Martin Rýgl a útočník Justin Hodgman. Nový realizační tým se na střídačce Pardubic představí poprvé za týden v Chomutově, páteční utkání 6. kola proti Zlínu mají Východočeši přeložené na říjen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články