Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Draisaitl i hráči mají v Budějovicích důvěru, musí ale zabrat

České Budějovice - Trenér hokejistů Českých Budějovic Peter Draisaitl i hráči mají i po nedělním debaklu v Karlových Varech 0:8 a poklesu na předposlední místo v extralize nadále důvěru vedení klubu. Jeho představitelé se dnes omluvili fanouškům a žádají okamžitou nápravu v příštích zápasech, jinak mohou změny nastat.

Je nám líto, video expirovalo.
Draisaitl v Budějovicích zatím nekončí

Mountfield před nedělní rekordní porážkou sezony v pátek doma prohrál se Zlínem 3:6, i když vedl už 3:0. "Všem našim příznivcům patří omluva za poslední předvedené výkony. Stejně jako pro fanoušky je i pro vedení a představenstvo klubu pokračování takového vystupování mužstva nepřijatelné. Hráči i trenéři však nyní mají naši plnou podporu," řekl na klubovém webu předseda představenstva a generální manažer Zdeněk Blažek.

Už v pátečním duelu proti Slavii se mají Jihočeši představit v jiném světle. "Do pátku mají prostor se připravit na následující tři důležité zápasy, které mohou být zlomové pro další průběh sezony," podotkl Blažek. Přitom před duelem se Zlínem České Budějovice sedmkrát za sebou bodovaly. Hráči mají za úkol vrátit se k týmovému výkonu a plnit své role. "Na tuto cestu se musíme vrátit. Pokud by tomu tak nebylo, pak si sportovní vedení i hráči musí uvědomit, že by musely přijít změny," uvedl Blažek.

Po duelu se Slavií přivítají Jihočeši v neděli Vítkovice a v úterý se představí v Litvínově. "Nestanovovali jsme si žádná bodová ultimáta. Vzhledem k odpovědnosti k našim příznivcům musíme tyto zápasy zvládnout především s určitou důstojností. To je pro nás zcela zásadní," řekl Blažek. "Tuto zodpovědnost musí hráči a trenéři cítit. Hráčský kádr je dostatečně kvalitní, aby se podobné výkony a výsledky neopakovaly. Nyní musí tým ukázat svou sílu." Mountfield od vedení 3:0 se Zlínem propadl, inkasoval 14 branek a žádnou nevstřelil.

"V mužstvu před utkáním se Zlínem došlo k uspokojení. Navíc, když jsme se pak dostali rychle do vedení 3:0. To se však nesmí stávat, to musíme odbourat a vrátit se k předchozím týmovým výkonům," řekl sportovní manažer Petr Sailer. Ve vyrovnané tabulce stačily dva zápasy bez bodu a České Budějovice se propadly na třináctou pozici o skóre za Karlovy Vary a Chomutov.

"Jak uvedl trenér Peter Draisaitl po utkání v Karlových Varech, poslední dva nevydařené zápasy jsme odehráli v sestavě se všemi zkušenými hráči a o to více není možné takové výkony dále akceptovat. To si musí hráči uvědomit. Budeme se zabývat tím, jaké hráče vybrat do základní sestavy pro další utkání a jak je dále poskládat v jednotlivých formacích," doplnil Sailer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články