Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Draisaitl bude pokračovat v Budějovicích i příští sezonu

České Budějovice - Německý trenér Peter Draisaitl bude stát na lavičce hokejistů Českých Budějovic i v příští sezoně. Klub s ním prodloužil o rok smlouvu, stejně jako s jeho asistentem Radkem Bělohlavem a trenérem brankářů Romanem Turkem. Pokračuje také sportovní manažer Petr Sailer. HC Mountfield to uvedl v tiskové zprávě.

České Budějovice
zdroj: ČTK autor: David Veis

Trenérské trio tak má jistotu setrvání u týmu už před dnešním startem předkola play-off proti Vítkovicím. "Probíhající sezona sice ještě zdaleka není u konce a na její hodnocení bude ještě dostatek času. Představenstvo klubu je však s prací sportovního vedení natolik spokojeno, že se rozhodlo prodloužit všechny smlouvy jeho členů i na nadcházející sezonu," prohlásil předseda představenstva a generální manažer HC Mountfield Zdeněk Blažek.

Draisaitl, který přišel do Českých Budějovic loni po působení v Norimberku v německé DEL, dovedl Jihočechy se 76 body k osmému místu v základní části. Hned dvakrát v sezoně za něj klub dostal pokutu 10 000 korun za to, že kritizoval po utkání rozhodčí. V Českých Budějovicích dal příležitost mladým hráčům a odchovancům s vidinou budování perspektivního týmu do nadcházejících sezon. "Jednoduše chceme, aby na započatou práci navázali také v příští sezoně," dodal Blažek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články