Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Doufám, že nám síly vydrží, věří Voráček

Praha - Jako nováček pomohl Jakub Voráček hokojevé reprezentaci před sedmi lety na šampionátu v Kolíně nad Rýnem k titulu, nyní se vrací na místo "činu" jako kapitán.  'Céčko' nosil na dresu už na světovém šampionátu v Praze v roce 2015 a na přání kapitána Tomáše Plekance ze zářijového Světového poháru mu bude patřit i nyní. Zkušený útočník by si opět rád sáhl na medaili.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Voráček bere roli lídra týmu v klidu. "Když mi to trenéři sdělili, tak jsem řekl, že mi to nevadí. Samozřejmě je to zodpovědnost a doufejme, že přivezeme placku," řekl před odletem do Paříže s tím, že už se těší na úvodní zápas.

Cestu mistrovstvím, které společně pořádají Francie a Německo, začne český tým v Paříži v pátek ve 20.15 s obhájci titulu z Kanady. A Voráček se v tomhle zápase může potkat hned s pěti spoluhráči z Philadelphie: Seanem Couturierem, Claudem Girouxem, Travisem Konecným, Braydenem Schennem a Waynem Simmondsem.

Je nám líto, video expirovalo.
Odlet hokejistů na MS

"Začíná nám těžký turnaj proti Kanadě. Je podle mého lepší dostat Kanadu hned na začátku než potom rozjetou ke konci skupiny nebo ve čtvrtfinále," podotkl útočník.  "Giroux mi psal před pár dny, ale to hecování přijde až před zápasem. Samozřejmě se na to těším a doufám, že vyhrajeme," doplnil Voráček.

Ten už dovedl tým k triumfu minulý týden v generálce na Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích. Mistrovství světa ale podle něj bude o něčem jiném. "Je dobře, že jsme hráli dobrý hokej, dobře se bruslilo. Ale teď to bude úplně o něčem jiném, zase o level výš. Musíme na to být připravení," prohlásil Voráček.

Naladit formu musí podle něj tým hlavně před play-off. "Loni kluci hráli výborně a pak se prohrálo na nájezdy ve čtvrtfinále a je to neúspěch. Musí být trošku štěstí a vůle, musí se sejít okolnosti, aby se uhrál nějaký výsledek," podotkl Voráček.

Za silnou stránku celku považuje rychlost. "Bruslili jsme opravdu velice dobře. Finy i Švédy jsme poslední třetinu přebruslili. Čtvrtfinále je osmý zápas, síly budou ubývat a já doufám, že nám to vydrží," přeje si Voráček, který trénoval v poslední přípravě před odletem v útoku s Janem Kovářem a Lukášem Radilem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články