Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dostane se Erbanová opět na olympiádu? Je v širším kádru pro kvalifikaci o Peking

Olympijských her už se účastnila. V Pchjongčchangu dokonce bývalá rychlobruslařka Karolína Erbanová získala bronz. Nyní se pokusí vybojovat šanci vrátit se na Hry. Dostala se do širšího kádru ženské hokejové reprezentace pro kvalifikaci o Peking, která se odehraje v Chomutově. Z osmadvacetičlenné nominace vyřadí trenér Tomáš Pacina po dvou přípravných zápasech proti Dánsku pět hráček. 

České hokejistky
zdroj: Twitter.com/narodnitymzen

Vedle Erbanové, hrající v útoku, se do finálního výběru pokusí prosadit brankářka Kateřina Dvořáková, obránkyně Andrea Trnková a útočnice Aneta Lédlová s Agátou Sarnovskou. Jen mezi náhradnicemi figurují Magdalena Erbenová a Tereza Mazancová, které na mistrovství v Calgary startovaly.

Češky budou bojovat v domácím prostředí o jedno postupové místo na olympiádu v Pekingu s Norskem, Polskem a Maďarskem. "Očekáváme velice těžkou kvalifikaci. Žádného ze soupeřů nepodceňujeme, ale uvědomujeme si, že jsme favorité, což pro nás jako pro Čechy obvykle není nejlepší. Nechceme se ale za nic schovávat," uvedl Pacina na tiskové konferenci před týdnem.

Kvalifikační turnaj se uskuteční od 11. do 14. listopadu, s Dánskem hokejistky hrají 4. a 5. listopadu.

Širší nominace ČR:

Brankářky: Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO/Švéd.), Kateřina Dvořáková (Vlašim), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně: Tereza Radová, Klára Seroiszková (obě Göteborg/Švéd.), Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Andrea Trnková (Choceň), Pavlína Horálková (Krasnojarsk/Rus.), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod/Rus.), Samantha Kolowratová (Brynäs/Švéd.), Daniela Pejšová (MODO/Švéd.), Dominika Lásková (Merrimack College/USA).

Útočnice: Kateřina Bukolská, Tereza Vanišová (obě Leksand/Švéd.), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs/Švéd.), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě Vermont University/USA), Aneta Lédlová (Kadaň), Karolína Erbanová (Almtuna/Švéd.), Vendula Přibylová (AIK Stockholm/Švéd.), Agáta Sarnovská (Malmö/Švéd.), Lenka Serdar (Linköping/Švéd.), Alena Mills (Hämeenlinna/Fin.), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky/Fin.), Klára Hymlarová (St. Cloud State University/USA), Noemi Neubauerová (Colgate University/USA).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články