Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Dopita už nepovede Vsetín. S klubem se dohodl po čtyřech letech na konci spolupráce

Na lavičce Vsetína nebude pokračovat Jiří Dopita. Olympijský vítěz z Nagana vedl klub coby hlavní trenér poslední čtyři sezony a v roce 2017 s ním postoupil do první ligy.

Hlavní trenér Vsetína Jiří Dopita (uprostřed)
zdroj: ckmotorsport.cz

"Dohodli jsme se, že naše spolupráce v příští sezoně již nebude pokračovat. Po čtyřech úspěšných sezonách to nebylo jednoduché rozhodnutí, ale nikde není napsáno, že se naše cesty v budoucnu opět nespojí," řekl klubovému webu jednatel Vsetína Daniel Tobola.

Dopita dovedl šestinásobného českého šampiona v roce 2017 do první ligy po devítiletém působení ve třetí nejvyšší soutěži. Tam se Vsetín zařadil po dvouleté pauze v soutěžích dva roky po sestupu z extraligy a krachu.

V první sezoně v první lize dovedl Dopita tým do čtvrtfinále, v následujícím ročníku do semifinále a v tomto s ním skončil v základní části na třetím místě, načež soutěž předčasně ukončila pandemie koronaviru.

"Za společné období nezbývá nic jiného než Jirkovi poděkovat, jelikož díky naší spolupráci jsme posunuli náš klub o několik pater výše," uvedl Tobola.

Jako hráč působil Dopita ve Vsetíně v letech 1995 až 2001 a získal s ním pětkrát mistrovský titul (1996 až 1999 a 2001). Bývalý útočník má na kontě navíc v extralize i triumfy s Olomoucí (1994) a s Pardubicemi (2005).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články