Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dopita: Spousta lidí by mi to dala sežrat, takže jsem za výhru strašně rád

Třinec – Před premiérou na lavičce Třince byl na něj vyvíjen velký tlak. Po ní už mohl být Jiří Dopita mnohem klidnější. Jeho svěřenci utkání se Zlínem zvládli. Zvítězili 3:1 a po pětadvaceti dnech navíc dosáhli vítězství v normálním čase. "Samozřejmě, že jsem za to strašně rád, že nám to vyšlo. Spousta lidí na to čekala... Nejen kvůli klukům, aby se dostali dolů, ale dali by to sežrat i mně," řekl Dopita.

Jiří Dopita na lavičce Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa nahradil ve vleklé výsledkové krizi vicemistrů Marka Malíka a stal se už pátou tváří na třinecké střídačce během sezony. S René Muchou tvoří rovnocennou dvojici. "Je to tak, jak to bylo podané. Jsme na stejné lodi. Kdo chce něco říct, tak to řekne, nikdo nikoho nepřevyšuje," řekl Dopita.

Za prvních pět dní, co je u týmu, v bývalém majiteli extraligového olomouckého hokejového klubu převažují pozitivní dojmy. "Kluci chtějí pracovat a naslouchají. Nebylo to ideální, ale je pozitivní, že z kluků sálala bojovnost a nasazení. Nebudu říkat nic chytrého. Musíme pracovat po malých krůčkách, snažíme se dát týmu to, co považujeme za správné," uvedl Dopita.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Za pár dní už stihl vylepšit hru v početní převaze. Oceláři dnes v přesilovkách dali dva důležité góly a hráči přiznali, že pod Dopitou na nich v posledních trénincích intenzivně pracovali. "Pracujeme na tom. Přesilovky jsou důležité a rozhodují utkání. Je to jedna z věcí, na kterých pracujeme," řekl Dopita.

Sedmačtyřicetiletý kouč, který doposud v extralize pracoval jen jako asistent Petra Fialy a Zdeňka Venery v Olomouci, neplánuje tlačit na další změny v kádru. "To je otázka na vedení. Jsem tu pár dní, s týmem se sžívám. Musel bych tu být alespoň dva měsíce, abych to hodnotil komplexně," dodal Dopita.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články