Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Domácí prostředí zafungovalo. Zlín zdolal Třinec a snížil stav série

Zlín – Můj dům, můj hrad. Toto přísloví zatím dokonale platí v semifinálové sérii mezi hokejisty Zlína a Třince. Poté co úvodní dva zápasy ovládli na vlastním ledě Oceláři, domácího prostředí naplno využili i Ševci. Ti svého soupeře porazili 2:0 a snížili stav série na 1:2.

Utkání Zlín - Třinec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín vytáhl v sérii na Třinec už třetího brankáře a Kašík měl po Štůralovi s Horčičkou zatím nejpohodlnější roli. Třinec se upnul k obezřetné defenzívě a útočit nechal soupeře, který také do úvodu vlétl aktivněji a se snahou o co nejjednodušší zakončení. Nahrát mu mohl i rychlý gól, který měl v třetí minutě po přečíslení dvou na jednoho na holi Kubiš, jenomže střela mu nesedla a velkou šanci zahodil.

Zlín jinak v ofenzívě nic moc nevymýšlel. Když to šlo, hráči bez zbytečné mezihry hned stříleli a sjížděli se před branku na clonu i teče. Hrubec se dvakrát vypořádal s nepříjemnými dorážkami Köhlera a akrobaticky v pádu vyškrábl i tečovaný Ondráčkův oblouček. Navzdory výrazné střelecké převaze (18:5) měli domácí v první části jen minimum vyložených možností. 

Větší iniciativu Ševci zúročili hned na startu druhé třetiny. Matějíček v přesilovce bombou od modré čáry trefil přesně prostor mezi nohama stínícího spoluhráče Veselého a Hrubec na střelu k tyči nedosáhl. Ani to Oceláře nepřinutilo opustit obrannou ulitu. Hosté zničehonic mohli udeřit v 33. minutě, ale Kašíka po Orsavově střele zastoupila tyčka.

Přestože hosté se postupně začali tlačit dopředu, Zlín bravurně držel strategický střed pole. Do největší příležitosti pustil soupeře po vlastní chybě: Matějíček přišel o puk v rozehrávce, ale Adamský rozezvučel z brejku znovu jen tyč. Třinec pak domácí dlouho mačkal v útočném pásmu, ale jeho tlak končil v rozích. Domácí obranu dokázal otevřít až při závěrečné přesilovce pět na čtyři, i dva pokusy kanonýra Růžičky ale Kašík kryl.

Nápor Ocelářů kulminoval v power play, k níž kouč Kalous sáhl už půldruhé minuty před koncem. Pár sekund před vypršením základní hrací doby však ztratili kotouč a Veselý do prázdné brány svým pátým gólem v play off zpečetil vítězství Zlína.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Matějíček (O. Veselý, Čajánek), 60. O. Veselý. Rozhodčí: Minář, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5 401. Stav série: 1:2.

Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Kotvan, Urbanec, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Matyáš, Trončinský, Roth - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Matuš, Rákos - Peterek, Hrňa, od 27. navíc Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Juraj Jurík (Zlín): "Pomohlo nám, že jsme šli se silným soupeřem do vedení. V podstatě rozhodla jedna podařená střela v přesilovce. Od 30. minuty Třinec přidal, byly tam nějaké problémy, ale naštěstí jsme to ustáli. Rozhodlo naše větší srdíčko."

Jiří Kalous (Třinec): "První polovinu utkání byli domácí lepší. Dostali nás pod tlak a vytěžili z toho jednu branku. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali, možná jsme měli i opticky malinko více ze hry. Byly tam dobré pasáže, ale byli jsme jaloví směrem dopředu a nevstřelili jsme branku. Měli jsme menší tlak do brány, takový ten drajv nám dneska chyběl."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články