Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí kouzlo znovu zafungovalo. Liberec si poradil i s Třincem

Liberec – Z libereckého zimního stadionu se stává nedobytná tvrz. Bílí Tygři před vlastními fanoušky vyhráli i třetí letošní duel, když zdolali vicemistra z Třince 2:1. Vítěznou branku si připsal útočník Michal Řepík a pro šestadvacetiletou letní posilu Severočechů z Zugu to byla premiérová trefa v domácí nejvyšší soutěži.

Slavící hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Začátek utkání byl opatrný z obou stran, obě mužstva se soustředila hlavně na obranu. Do první velké šance se tak dostal až v osmé minutě hostující Polanský, který najížděl sám na Lašáka, trefil však pouze levou tyč liberecké branky. Domácí se osmělili až v polovině první dvacetiminutovky, se střelami Vampoly a Birnera si ale poradil Hamerlík.

Přesto to byli Bílí Tygři, kteří šli jako první do vedení. Dobrou kombinaci čtvrtého libereckého útoku zakončil ranou z mezikruží Jonák. Na rozdíl dvou branek mohli zvýšit Bulíř se Stránským, Hamerlík byl ale připraven.

Na přelomu prvního a druhého dějství hráli Liberečtí celé dvě minuty přesilovku pěti proti třem, ale nenaložili s ní dobře a Hamerlíka prakticky neohrozili. Vyrovnat tak mohl Klepiš, za Lašákem ale již podruhé v zápase zvonila tyč.

Následně zahrozil ve vlastním oslabení domácí Špaček, jehož dělovka Hamerlíka řádně protáhla. Také Třinec si zahrál početní výhodu a byl blízko k vyrovnání. Proti Hrabalově střele do poloodkryté branky se blýsknul Lašák.

Třetí třetinu začali aktivněji Oceláři, kteří prověřili Lašáka několika střelami. Liberecký brankář si ale se všemi pokusy poradil. Udeřili tak znovu Severočeši. Birner a Řepík sehráli ukázkově přečíslení dvou na jednoho a bývalý hráč Floridy, Lva Praha či Pelicans Lahti poslal Liberec do dvougólového vedení.

Třinečtí se i nadále tlačili dopředu a Lašák tak měl stále více práce. Snížení se hosté dočkali dvě minuty před koncem, když střelou od pravého mantinelu sebral Lašákovi čisté konto obránce Nosek. Těsný náskok ale Liberec udržel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Jonák (Lakatoš, D. Špaček), 46. Řepík (Birner) - 58. Nosek (Polanský). Rozhodčí: Horák, Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4591.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Rákos - Cienciala, Matuš, Jašek - od 41. navíc Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Filip Pešán (Liberec): "Jsem rád, že utkání mělo spád a moc často se nepřerušovalo. Třinec chtěl hrát hokej, my také. Myslím si, že se divákům musel zápas líbit i přesto, že nepadlo tolik branek. Jsme velice rádi, že jsme z utkání vyšli vítězně. V závěru nás Třinec několikrát zamknul v pásmu, ale vynikající Lašák rozhodl o tom, že body zůstávají u nás v Liberci."

Jiří Kalous (Třinec): "Mrzí nás, že si neodvážíme ani bod. Liberec odehrál skvěle první třetinu, dostal se do vedení. Na začátku druhé třetiny jsme ubránili dlouhé oslabení a poté jsme srovnali hru. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Snížení přišlo příliš pozdě a už jsme neměli čas na vyrovnání. Myslím si, že Liberec dnes vyhrál zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články