Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Domácí černá série Brna pokračuje. S Karlovými Vary padlo po nájezdech

Brno – Čtyři zápasy už hokejisté Brna čekají, až na domácím ledě opět okusí chuť vítězství. Nezadařilo se jim ani proti Karlovým Varům. Kometa sice vedla o dvě branky, ale duel se po remíze 3:3 dostal do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější hosté. Energie tak venku vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů a celkově si připsala třetí triumf v řadě. Rozhodující penaltu proměnil Tomáš Rachůnek.

Karlovarský Rudolf Huna v utkání s Brnem
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Trenér Komety Hadamczik se pokusil změnami ve složení útočných formací zvýšit střeleckou produktivitu svých svěřenců, kteří v posledních pěti zápasech vždy vstřelili pouze jednu branku. Snaze Brňanů o útočný hokej ale často chyběla kombinační přesnost.

K získání jednobrankového náskoku pomohla Kometě až první přesilovka. Kováčikova střela od modré čáry se v 9. minutě odrazila od soupeřova obránce přímo ke Káňovi, jenž pohotově překonal brankáře Závorku.

Hned v úvodu druhé části obránce Kuboš přesnou přihrávkou našel ve středním pásmu volného Hrušku, jenž po sólovém úniku blafákem překonal Závorku. Brňané po získání dvoubrankového náskoku dostali soupeře pod tlak, náskok se jim zvýšit nepodařilo.

Naopak hosté z protiútoku ve 31. minutě snížili. Koblasovu střelu vyrazil Čiliak pouze před Gorčíka, jehož dorážku už brněnský brankář nezachytil. O minutu později obránce Kováčik jen trefil tyčku. Hokejisté Energie převzali v závěru druhé třetiny iniciativu a po průniku bývalého brněnského útočníka Jakuba Svobody vstřelil vyrovnávací branku Rachůnek.

Ve třetí třetině sice měla Kometa výraznou převahu, ovšem v 55. minutě Bartek přiblížil třetím gólem Karlovy Vary k vítěznému obratu. Vzápětí však v útočném pásmu fauloval Marosz a domácí v přesilovce za necelou minutu zásluhou Kaberleho vyrovnali.

Duel se tak musel prodlužovat a o vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezdy. Kouč Hadamczik poslal do branky místo Čiliaka Vejmelku, jehož ale překonali Rachůnek a Bartek. Domácí Němec a Hruška naopak Závorku nepřelstili.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. náj. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. J. Káňa II (Kováčik, V. Němec), 21. J. Hruška (Kuboš, T. Kaberle), 56. T. Kaberle (Kováčik, V. Němec) - 31. Gorčík (Koblasa, Osmík), 36. T. Rachůnek (J. Svoboda, Marosz), 55. Bartek (T. Rachůnek, Kůs), rozhodující nájezd T. Rachůnek. Rozhodčí: Hribik, Polák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:4, navíc Marosz (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7568.

Brno: Čiliak (na sam. náj. Vejmelka) - Kuboš, T. Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Malec, Kováčik, Štindl - Vondráček, J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, L. Čermák, Burian - Dostálek, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Karlovy Vary: Závorka - Dvořák, Bičánek, Redlihs, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Rohan - J. Svoboda, Bulík, Vachovec - Koblasa, Osmík, Gorčík. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Kamil Pokorný (Brno): "Dlouhodobě se potýkáme s koncovkou. Po získání dvoubrankového náskoku jsme měli hrát trochu jinak. Naši hráči cítili, že v útočné fázi soupeře přehrávají. Zbytečně jsme se tlačili do ofenzívy a umožnili jsme protivníkovi otočit výsledek. Po dvou únicích a vyrovnání na 2:2 Karlovy Vary získaly psychickou výhodu. Nastřelili jsme tři tyčky. V nájezdech se ukázalo, že naši střelci nejsou v psychické pohodě. Jsme zklamaní, tlačili jsme se do branky, měli 48 střel. Ovšem efektivita není podle našich představ."

Peter Oremus (Karlovy Vary): "Nacházíme se v situaci, kdy potřebujeme body. Vstup do zápasu ale neodpovídal našim představám. Chyběl nám pohyb, proto jsme prohrávali 0:2. Ale zlepšeným výkonem, dohráváním osobních soubojů a větší aktivitou jsme převzali iniciativu. Myslím si, že naše vítězství je zasloužené a dva body jsou zlaté. Hodně nám pomohl příchod Jakuba Svobody. Zlepšili jsme pohyb i tlak do branky."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články