Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dobrovolníci z hokejového mistrovství jsou doma. Přivezli si Crosbyho štulpny

Vysočina - Letošní mistrovství světa v hokeji je už minulostí. Pro hráče a diváky skončilo v neděli večer, ale dobrovolníci, kteří je připravovali, se domů vrátili teprve včera. Pomáhali totiž ještě s úklidem. Mezi nimi byl i Josef Panušek, kterému se už dvakrát podařilo dostat na reprezentační fotku českého týmu.

Dobrovolníci na hokejovém mistrovství
zdroj: ČT24

"Mám třeba kanadský štulpny. Nosil je i Crosby," začal popisovat své suvenýry z hokejového mistrovství v Praze dobrovolník Vojtěch Prchal. Jednadvacetiletý student pomáhal při přípravě zápasu celé tři týdny a dostal se až k samotným hráčům, pomáhal v kabinách a s přípravou na zápasy. Kromě zážitků si tak dovezl i kanadské tričko, které dostal od maséra zámořského týmu.

Před zápasy tak například kontroloval, zda jsou hráčské lavičky čisté a je na nich všechno potřebné. "Nejdůležitější bylo, aby hráči všechno podstatné pro to, aby byli připravení na výkon. To znamená, aby měli dostatek vod, iontových nápojů a jídla," vysvětlil dobrovolník.

Dobrovolník na hokejovém mistrovství a olympijský nadšenec

Přestože má Prchal doma kanadské tričko, během mistrovství měl na starosti především švédské hokejisti. Naopak právě jeho kolega Josef Panušek se dostal rovnou do kabiny světových šampionů. Obdobně jako Prchal bylo jeho úkolem být po ruce masérům a kustodům týmu a splnit všechna jejich přání. Na vlastní kůži tak zažil i mistrovské oslavy. "Mám spoustu zážitků, spoustu fotek, co se nesmí publikovat," řekl Panušek.

Oslavy titulu byly podle něj velkolepé. "Ale já už to trochu znám, tak byly takové asi jako normálně bývají. No a na konci, když tam přišly uklízečky, tak tam prostě bylo jezero z piva a šampaňského," popsal je Panušek.

Ten už dříve proslul tím, že se objevoval na ledě při oslavách titulů českých hokejistů nebo se během závodu vmísil mezi olympijské sportovce. Absolvoval například triatlon v Londýně, v Athénách si zaběhl maraton a na zimní olympiádě v Turíně zase padesát kilometrů na lyžích. Tentokrát byl ale na hokejovém mistrovství legálně. A spolu s Vojtěchem by si rád dobrovolnickou práci zopakoval. Šanci bude mít už za čtyři roky v Bratislavě.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články