Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do Turnaji Karjaly v Helsinkách se nově zapojí Kanada a Švýcarsko

Helsinky - Na listopadovém turnaji Karjaly v Helsinkách, který je součástí Euro Hockey Tour, se vedle tradičních účastníků Finska, Česka, Švédska a Ruska představí také hokejisté Kanady a Švýcarska. Přesný formát a rozpis turnaje, který se bude hrát od 8. do 12. listopadu v Hartwall Areně, zveřejní Finská hokejová asociace v polovině srpna.

Utkání Kanada - Švýcarsko
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Původně projevila zájem hrát proti účastníkům Euro Hockey Tour Kanada. Když se přidalo i Švýcarsko, budeme schopni sestavit dobře program zápasů a vytvořit turnaj zajímavý pro fanoušky," řekl výkonný ředitel finské asociace Matti Nurminen.

Kanadská reprezentace tak našla další možnost přípravy na olympijské hry v příštím roce v Pchjongčchangu, kde budou chybět hráči z NHL. Obhájci triumfů z Vancouveru 2010 a ze Soči o čtyři roky později se představí také v srpnu na turnaji v Soči a jedná se o jejich startu na Spenglerově poháru, kterého se na konci prosince v Davosu tradičně účastní. 

V dějišti poslední olympiády budou v srpnu vedle domácího HK Soči startovat další účastníci KHL Petrohrad, Magnitogorsk, čínský Kunlun a doplní je ještě ruská olympijská reprezentace.

Na Spengler Cupu je jistá účast pořádajícího Davosu, Hradce Králové, finské Hämeenlinny, lotyšského klubu KHL Dinama Riga, švýcarské reprezentace a Kanada má být posledním šestým celkem. Švýcaři kvůli účasti na Karjale zrušili plány na pořádání domácího turnaje v Bielu v listopadovém termínu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články