Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Do Sparty se vrací Pilař, Hlinka bude pokračovat

Praha - Obránce Karel Pilař se opět vrací do hokejové Sparty, kde v minulosti již třikrát působil. Vedení klubu rovněž prodloužilo spolupráci se zkušeným útočníkem Jaroslavem Hlinkou, jehož původní kontrakt měl vypršet koncem listopadu.

Karel Pilař
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Pilař, jenž za necelý měsíc oslaví 35. narozeniny, před třemi týdny předčasně skončil v týmu nováčka KHL Donbassu Doněck. "Mám radost, že jsem zase doma, ve svém oblíbeném klubu," uvedl Pilař, který si Kontinentální ligu zahrál i ve Lvu Poprad, CSKA Moskva a Magnitogorsku. "Vítám šanci vrátit se do zápasového rytmu, už jsem potřeboval zase pravidelně hrát a jsem rád, že to bude zrovna tady."

Pilař, který se Spartou získal tituly v letech 2006 a 2007, doufá, že její výsledky budou mít po špatném startu do sezony nadále vzestupnou tendenci. "Přišel jsem ve chvíli, kdy se vyhrálo pět z posledních šesti zápasů. Všichni víme, že je třeba dál sbírat body. Sparta patří v tabulce nahoru, chceme hrát play-off," řekl mistr světa z roku 2001, který má včetně play-off na kontě i přes 100 zápasů v NHL.

Šestatřicetiletý Hlinka si ve 24 zápasech v sezoně připsal 20 bodů díky šesti gólům a 14 přihrávkám, což z něho dělá nejlepšího nahrávače Sparty. V kanadském bodování klubu je druhý za rovněž dvacetibodovým Petrem Tonem, který nastřílel více branek.

"Jsem rád, že jsme se dohodli na pokračování spolupráce. Sparta je pro mě klub číslo jedna a vážím si toho, že zde můžu hrát," prohlásil světový šampion z roku 2001. "Začátek sezony se nám nepovedl, ale všichni cítíme, že výkony i výsledky jdou nahoru. I já budu dělat dál všechno pro to, aby vzestupná tendence pokračovala," řekl Hlinka, jenž ve Spartě už čtyřikrát slavil zisk mistrovského titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články