Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Do Prahy jede Třinec, Sparta může odčinit prohru s Plzní

Praha - Možnost znovu navýšit náskok v čele extraligy po úterním zaváhání na ledě druhé Plzně budou mít hokejisté Sparty, kteří ve čtvrteční předehrávce 36. kola přivítají Třinec. Oceláři sice loňský rok na ledě úspěšně uzavřeli výhrou právě nad Západočechy, ale i obhájce titulu má co napravovat, neboť kvůli neoprávněnému startu zadáka Filipa Pavlíka o vybojované tři body vzápětí přišel.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Sparta si chce dát pozor především na úvod zápasu, který na ledě Indiánů vůbec nezvládla a v šesté minutě prohrávala už dvougólovým rozdílem. "Do zápasu s Třincem chceme v první řadě vstoupit úplně jinak. V Plzni jsme brzy prohrávali o dvě branky a podle toho se pak vyvíjel i celý zápas," řekl asistent trenéra Richard Žemlička.

Zlepšení je však podle něho zapotřebí ve více ohledech. "Všude jsme byli o krok později a nezasloužili jsme si udělat nějaké body," přiznal Žemlička. "Zápas s Třincem bude dalším těžkým utkáním, v němž chceme předvést lepší výkon a uspět," doplnil bývalý dlouholetý útočník Sparty. Na marodce jsou Sacha Treille a Jan Hanzlík.

Po šesti zápasech bez výhry v základní hrací době se Třinec v minulém kole sice dočkal, jenže o výhru nad Plzní vinou administrativní chyby zase přišel. Mistrovský tým se s tím pomalu smiřuje. "Je to pro nás velké zklamání. Ale nezdálo se mi, že by to dnes na tréninku bylo nějak cítit na atmosféře, myslím, že na hře by se to nemělo podepsat. Nemusíme si ovšem namlouvat, že to je pro nás velká ztráta. Moc zápasů už nezbývá a my jsme navíc zápas s Plzní i herně dobře zvládli. O to více to mrzí," řekl trenér Břetislav Kopřiva.

Co však Oceláře sužuje dlouhodobě, je marodka. Adamský, Varaďa, Seman a Hampl už se vracejí do tréninku, ale hrát zatím nemohou. Čerstvě vypadl pro potíže s třísly i veterán Peterek. "Od dobrého výkonu v utkání s Plzní bychom se chtěli odrazit i v Praze. Máme na čem stavět, navíc už první utkání na Spartě jsme nehráli špatně. Zkusíme domácí zaskočit," dodal Kopřiva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články