Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do play-off vstoupí i Liberec s Třincem, Oceláře čeká první derby s Vítkovicemi

Dva nejlepší týmy základní části vstoupí ve středu do play-off hokejové extraligy proti úspěšným celkům z předkola. Vítěz Prezidentského poháru Liberec přivítá v úvodním čtvrtfinále Mladou Boleslav a Třinec, který zůstal v základní části jen o dva body zpět, čeká ocelářské derby. Přímý přenos utkání Třinec - Vítkovice sledujte od 16:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Poražený finalista minulé sezony Třinec narazí v play-off na velkého rivala, jehož v dlouhodobé fázi třikrát porazil, po osmi letech.

"Základní část se nám povedla, dostali jsme se z velkých problémů, které se během sezony vyskytly. Druhé místo je skvělý výsledek. Myšlenky už ale směřujeme k play-off, jsme rádi, že to už vypukne," uvedl kouč Václav Varaďa.

"Vnímali jsme sílu Vítkovic během sezony, všechny vzájemné duely byly vyrovnané. Myslím si, že nynější série se ponese v podobném duchu," dodal Varaďa.

Přednosti Ostravanů nechtěl vyzdvihovat. "Parádně jim chytá brankář, ale další věci bych si rád nechal pod pokličkou. Víme o kvalitách Vítkovic, nebudou hrát hokej, který bude líbivý, spíše to bude urputný boj," předpověděl Varaďa.

Určitou výhodu pro Vítkovice by mohl představovat zápasový rytmus z posledních dnů. Ostravané odehráli čtyři utkání se Spartou, zatímco Třinečtí jen čekali, kdo na ně v boji o semifinále vyjde.

"Třinec je obrovský kolos. Se svým zabezpečením, ať už finančním, z čehož pramení zabezpečení hráčské a materiální, by měli být favoritem pořád a také by se mělo očekávat, že se budou neustále pohybovat kolem nejvyšších příček. I tady to tak bereme, že Třinec je obrovským, jasným favoritem. Rozhodovat se ale bude na ledě," podotkl trenér Jakub Petr.

Jaký bude obraz hry, nedokázal dopředu odhadnout. "Těžko říct, jak to bude vypadat. Třinec má obrovskou ofenzivní sílu. Mužstvo je poskládáno z obrovských hvězd, na každé pozici má silné hráče a dublované hráči z farmy, což dokázali v loňském play-off. My nechceme uhnout z cesty, kterou jsme si nastolili," prohlásil Petr.

Bílí Tygři vyhráli základní část potřetí za čtyři sezony. A v předchozích dvou případech si následně zahráli finále. V roce 2016 dobyl Liberec historicky první titul, o rok později podlehl v boji o zlato Brnu.

"Rozhodně ale nevstupujeme do play-off jako jediný favorit. Vstupujeme do něj jako tým, který má rozhodně nejvyšší ambice, ale je nás tam takových více," řekl kouč Filip Pešán s tím, že na titul může dosáhnout prakticky každý z osmičky čtvrtfinalistů.

"Jestli jsme favoriti nebo ne, nás nezajímá. Chceme teď hlavně vyhrát první zápas, což je ve středu. Respektujeme, že jsme vyhráli Prezidentský pohár, což je pro naši organizaci super. Na druhou stranu ale víme, že začíná nová soutěž. A my chceme být připraveni," zdůraznil Pešán.

"Hovořit o tom, kdo je favorit, je spíše pro novináře. Nezáleží na tom, s kým budeme hrát. Pokud chceme vyhrát titul, musíme porazit všechny. Prezidentský pohár je pro nás jen první stupínek, my chceme výš," doplnil zkušený obránce Ladislav Šmíd.

Mladá Boleslav se v regionálním derby týmů, jež od sebe dělí jen 50 kilometrů, nehodlá spokojit s rolí obětního beránka.

"Liberečtí jsou výborní, ne nadarmo vyhráli základní část a prošli soutěží jako nůž máslem. Hrají výborně defenzivně i ofenzivně, mají výborného gólmana. Určitě ale do série nepůjdeme s tím, že bychom ji chtěli jen odehrát. Půjdeme do toho naplno a proč bychom nemohli vyhrát?" řekl kapitán Středočechů Michal Vondrka.

"V play-off už si soupeře nemůžete vybírat. Všechny zápasy budou strašně těžké a je jedno, jestli budeme hrát proti Liberci nebo Hradci. Chceme do toho jít naplno a urvat každý zápas," prohlásil Vondrka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články