Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do play-off jdou Pardubice a Vítkovice, Brno má smůlu

Praha - Do poslední chvíle zajímavá základní část hokejové extraligy nabídla své rozuzlení. Vysoká výhra Sparty nad Brnem rozhodla o tom, že si Kometa letos zahraje pouze play-out. Naopak obhájci mistrovského titulu z Pardubic ani letos nebudou chybět ve vyřazovací fázi sezony. Vrtkavou hranici mezi play-out a play-off překročily po výhře v Liberci i Vítkovice. Prezidentský pohár získává po výhře v prodloužení Zlín, Slavia se i přes hubenou výhru musí spokojit s druhým místem.

Hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Třinec - Plzeň 4:0

Hokejisté Třince si vítězstvím 4:0 nad Plzní zajistili čtvrté místo v tabulce a tím i lepší výchozí pozici pro čtvrtfinále. Gólem a asistencí se na výsledku podílel nejproduktivnější hráč soutěže Martin Růžička, který tak dlouhodobou část soutěže zakončil s bilancí 40 branek a 43 přihrávek. Brankář Šimon Hrubec poprvé udržel čisté konto. Oceláři ve čtvrtfinále změří síly se Spartou.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216789-trinec-v-klidu-prehral-plzen-a-skoncil-ctvrty/)

Zlín - Pardubice 4:3 P

Hokejisté Zlína porazili Pardubice 4:3 po prodloužení a vybojovali Prezidentský pohár pro nejlepší tým po základní části. Moravský celek vstřelil tři branky v první třetině. Pardubice však třemi trefami během necelých tří minut v závěru druhého dějství vyrovnali. V prodloužení rozhodl o výhře Beranů obránce Patrik Urbanec.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216748-zlin-porazil-pardubice-a-ziskal-prezidentsky-pohar/)

 

Liberec - Vítkovice 2:4

Hokejisté Vítkovic zvítězili na ledě Liberce 4:2 a zajistili si deváté místo. V předkole play-off tak Ostravané narazí na České Budějovice. Dvě trefy vítězů zaznamenal slovenský útočník Marek Bartánus. Domácí vyšli po sérii pěti domácích výher tentokrát na prázdno a na předposledním místě ztrácejí na dvanácté Karlovy Vary už čtyři body.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216797-vitkovice-uspely-v-liberci-a-jdou-na-ceske-budejovice/)

Sparta - Brno 6:0

Hokejisté Sparty deklasovali Kometu Brno 6:0, loňský finalista tak bude v play-off chybět. Pražané o výhře definitivně rozhodli ve třetí třetině, ve které se čtyřikrát střelecky prosadili. Sparta skončila v tabulce pátá a ve čtvrtfinále play-off se utká s Třincem, Brno čekají duely ve skupině o 11. až 14. místo.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216791-sparta-vypraskala-kometu-a-poslala-ji-do-play-out/)


České Budějovice - Slavia 0:1

Hokejisté Slavie vyhráli na ledě Českých Budějovic 1:0, v tabulce nakonec obsadili druhé místo. Pražané získali stejně jako Zlín 94 bodů, ve prospěch Moravanů rozhodla bilance ve vzájemných zápasech. Jihočeši skončili v základní části na osmém místě, v předkole play-off se utkají s Vítkovicemi. Dnešní zápas rozhodl gól Jakuba Sklenáře.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216793-slavii-stacil-k-vyhre-v-budejovicich-jediny-gol/)

 

Kladno - Karlovy Vary 1:3

Hokejisté Kladna prohráli s Karlovými Vary 1:3, přesto se udrželi na sedmém místě a v předkole play-off narazí na Pardubice. Energie venku zabrala po předchozích čtyřech porážkách a na dvanáctém místě zvýšila náskok na třináctý Liberec na čtyři body.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216796-kladno-prohralo-s-karlovymi-vary-presto-udrzelo-sedme-misto/)

 

Chomutov - Litvínov 5:2

Hokejisté Chomutova porazili Litvínov 5:2 a ukončili tak sérii tří porážek. Piráti jsou v tabulce i nadále poslední, snížili ale ztrátu na třináctý Liberec na šest bodů. Litvínov obsadil v základní části šesté místo a ve čtvrtfinále play-off se utká s Plzní.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/216799-chomutov-porazil-v-podkrusnohorskem-derby-litvinov/)

TABULKA po základní části


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články