Do finále Západu postupuje Dallas. V sedmém duelu těsně vyřadil Seattle

Druhým účastníkem finále Západní konference NHL jsou hokejisté Dallasu, kteří vyhráli sedmý duel proti Seattlu těsně 2:1. Rozhodující branku vstřelil v 53. minutě dvacetiletý nováček Wyatt Johnston. Ve finále Západní konference se Dallas utká s Vegas.

Radost hokejistů Dallasu
zdroj: Reuters

Rozhodující utkání série začalo opatrně. Po bezbrankové první třetině se dlouhou dobu zdálo, že gól nepadne ani ve druhém dějství. Skóre otevřel až v čase 35:59 domácí Roope Hintz. Nejproduktivnější hráč Dallasu dal devátý gól v play-off a v bojích o Stanley Cup drží druhé místo v bodování i tabulce střelců.

Po třinácti minutách třetí části Dallas odskočil do dvoubrankového vedení. Zapomenutý Johnson si v útočném pásmu našel nahození Jevgenije Dadonova a bekhendem poslal puk nad rameno gólmana Philippa Grubauera. Dvacetiletý útočník se ve svém prvním play-off prosadil počtvrté.

"Úžasný gól. Málokterý hráč by se rozhodl k takovému řešení. Elitní zakončení, které předvedl jeden z nejmladších hráčů v lize. Skvělá práce," chválil čerstvě dvacetiletého Johnstona kouč Stars Peter DeBoer.

Seattle v závěru dokázal pouze snížit. Osmnáct sekund před koncem základní hrací doby se pohotovým bekhendem prosadil dánský forvard Oliver Bjorkstrand. Více Kraken v základní hrací době nestihl a svou první účast v play-off zakončil ve druhém kole.

Od začátku soutěže nás všichni odepisovali, my jsme ale udělali obrovský pokrok. Nikdo nevěřil tomu, že postoupíme do play-off, nikdo nevěřil tomu, že v prvním kole vyřadíme Colorado, a nikdo nevěřil tomu, že s Dallasem dojdeme až do sedmého zápasu. Jako tým jsme si prošli tímto procesem vůbec poprvé, ale i prohry jsou součástí vývoje," řekl Jordan Eberle, jenž s 11 body ovládl týmové bodování ve vyřazovacích bojích.

Dallas, v jehož dresu odehrál 13 minut a 21 sekund český útočník Radek Faksa, postoupil do finále konference podruhé od roku 2009. Stars narazí na Vegas, které v šesti zápasech vyřadilo favorizovaný Edmonton.

Západní konference – 7. zápas:

Dallas – Seattle 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky: 36. Hintz, 53. W. Johnston - 60. Bjorkstrand. Střely na branku: 28:23. Diváci: 18 756. Hvězdy zápasu: 1. Oettinger, 2. Hintz, 3. W. Johnston (všichni Dallas). Konečný stav série 4:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články