Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do extraligy míří další hvězdy, Kladno asi vyprodá O2 arenu

Kladno - Marek Židlický, Tomáš Kaberle, Roman Červenka, Vladimír Sobotka, David Krejčí, Jakub Voráček, Jiří Tlustý. Ti všichni by měli doplnit už potvrzené hvězdy NHL Jaromíra Jágra, Aleše Hemského a Tomáše Plekance, kteří kvůli výluce NHL zamíří do Čech. Premiéru prvního zápasu hvězdně posilněných týmů extraligy bychom si mohli užít už ve středu, kdy Jágrovo Kladno hostí v O2 areně Červenkovu Slavii. Přímý přenos utkání můžete sledovat od 17:50 na ČT4 a našem webu.

O2 arena
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ondřej Pavelec s Tomášem Frolíkem byli původně domluvení s Třincem, dnes však všechny dohody padly. "Oba budou vybírat z dalších nabídek," uvedl český zástupce hráčů Jozef Machala, který naznačil, že si budou vybírat jinde. Za Pardubice bude hrát Aleš Hemský a zřejmě i David Krejčí. Kladno se navíc snaží vyřešit i angažovaní obránců Tomáše Kaberleho z Montrealu a Marka Židlického z New Jersey. Naopak Martin Erat rozhodnutí o návratu do Zlína o dva týdny odložil.

Kladno nyní intenzivně pracuje na vyřízení transfer karet. "Řešíme to už od minulého týdne, dneska je první den, kdy se dá s kluby jednat přímo. Teoreticky by nemělo nic bránit tomu, aby bylo všechno v pořádku," řekl sportovní sekretář Kladna Martin Vejvoda. Na středeční duel se Slavií, kam klub zajišťuje příznivcům z Kladna dopravu, jsou ceny lístků od 150 do 290 korun.

Vstupenky mizí z předprodeje závratným tempem a návrat Jaromíra Jágra dost možná pomůže hlediště O2 areny vyprodat. "O vstupenky je velký zájem a prodávají se skutečně velmi rychle," potvrdil tiskový mluvčí Sazky Václav Jalovecký. "Určitě je prodáno už více než osm tisíc lístků, neboť do spodního patra jsou všechny lístky prodané nebo rezervované," přiblížil Jalovecký.

Kladno sáhlo ke zdražení vstupenek také na domácí zápasy v Kladně, kde se představí v pátek ve třetím kole proti Vítkovicím. "Vstupenky budou na úrovni play-off. Věříme, že produkt, který nyní nabídneme, je výjimečný. Není to jako klasické zápasy základní části. Musíme hráčům zajistit odpovídající servis a pojistky. Sice neradi, ale museli jsme k tomu přikročit. Věříme, že to fanoušci pochopí a přijdou v hojném počtu," řekl tiskový mluvčí Vít Heral.

Klub musí vyřešit především nákladnou pojistku Plekance, který uzavřel s Montrealem v roce 2010 smlouvu na šest let na 30 milionů dolarů. Má tak ještě na čtyři roky zajištěn roční příjem pět milionů dolarů. Jágr, který má s Dallasem roční kontrakt na 4,5 milionu dolarů, bude podle svých slov hrát bez pojistky.

Kladno také angažovalo útočníka Jiřího Tlustého z Caroliny. Ten již trénoval v útoku s Jágrem a Plekancem a měl by nastoupit ve středu proti Slavii. "Bylo by to hezké, kdybychom si takhle zahráli a šlapalo nám to. Budu se snažit, aby nám to společně vyšlo," řekl Tlustý. Trio posil z NHL dnes pilovalo souhru. "My jsme spolu nikdy úplně nehráli. Jen párkrát něco s Tomášem Plekancem v přípravě před mistrovstvím světa. Musíme se sehrát a tím pádem jsme tam zůstávali déle na sehrání přesilovky, která bude určitě klíčová."

Roman Červenka v dresu Omsku
zdroj: hc-slavia.cz

Červenka se Sobotkou podepsali kontrakt se Slavií

Šestadvacetiletý Červenka i o necelé dva roky mladší Sobotka trénují se Slavií již od léta. Na definitivu možnosti středečního startu si ale musí oba ještě počkat. "Čekáme na potvrzení transferu od IIHF, pak budou moci oba hrát," uvedl generální manažer Slavie a hlavní trenér Vladimír Růžička. Ten již s předstihem avizoval, že má v případě výluky o oba hráče velký zájem a byl s nimi dopředu domluvený.

Měl dokonce také jasno, že je spolu nasadí do jedné útočné formace. "Určitě budu chtít, aby hráli spolu v jedné lajně. Vláďa Sobotka je z NHL zvyklý hrát s centrem dozadu, my tak hrajeme s levým křídlem. Nechci předělávat další lajny, takže Roman by šel na centra a Vláďa doleva," naznačil Růžička své záměry.

Pardubice posílí Hemský, klub chce i Krejčího

Devětadvacetiletý Hemský naposledy hrál za mateřské Pardubice při minulé výluce v sezoně 2004/05 a pomohl Východočechům k titulu. "Jsme domluveni, teď je potřeba dotáhnout jeho příchod administrativně," řekl sportovní manažer klubu Petr Hemský, otec hvězdy Oilers. "Situace v zámoří se průběžně vyvíjí. Aktuální stav je takový, že Aleš je v Edmontonu připraven přiletět do České republiky. Je potřeba vyřídit potřebné dokumenty, aby Aleš mohl za Pardubice hrát," doplnil Petr Hemský.

Start jeho potomka je prý reálný v příštím týdnu. "Na této záležitosti aktuálně pracujeme a snažíme se vše co nejdříve vyřídit. Moc se všichni těšíme, až Aleš opět nastoupí za svůj rodný klub." Východočeši jednají i s elitním centrem Bostonu Krejčím, o něhož se údajně zajímal i Třinec. "To mohu potvrdit, řešíme výši jeho pojistky, v tuto chvíli nemohu říci nic bližšího. Pracujeme na tom, aby David Krejčí mohl hrát za Pardubice," doplnil Petr Hemský.

Ondřej Pavelec
zdroj: AP autor: Trevor Hagan

Voráček bude hrát KHL za Lev Praha

Také do KHL míří při výluce čeští hráči - Lev Praha posílí útočník Jakub Voráček z Philadephie. Nováček ruské hokejové soutěže přitom ještě usiluje o Jiřího Hudlera z Calgary a jednoho dalšího hráče - vedení KHL povolilo klubům tři akvizice z přerušené NHL.

"Se Lvem jsme se dohodli," prohlásil třiadvacetiletý Voráček. Mistr světa z roku 2010 podepsal v červenci s Philadelphií nový čtyřletý kontrakt, podle nějž si má vydělat celkem 17 milionů dolarů. "Na KHL se těším, ještě jsem v ní nehrál, ale určitě to bude kvalitní soutěž. Navíc tam bude i hodně hráčů z NHL," řekl Voráček.

Odchovanec kladenského hokeje přiznal, že v extralize by nastoupil jen v mateřském klubu po boku Jaromíra Jágra. "Ale chápu Džegra, že nemohl vzít všechny nás Kladeňáky, protože ty pojistky jsou hrozně drahé," dodal. Voráček by do KHL mohl zasáhnout už ve čtvrtečním utkání proti Omsku. "Lev to má skvěle rozehrané a doufám, že mu to takhle vydrží. Už se moc těším," poznamenal český útočník.

Erat rozhodnutí o návratu do Zlína zatím odložil

Útočník Martin Erat o dva týdny odložil své rozhodnutí o případném startu v extraligovém Zlíně. Chce počkat na vyjasnění situace o délce výluky. Jednatřicetiletý levý křídelní hráč po narození dítěte na rozdíl od většiny českých hokejistů v NHL strávil léto vzámoří. "Pokud by měla výluka krátké trvání, tak pro mě nemá význam start v české extralize. Na tak krátkou dobu nechci odcházet od rodiny. Pokud by byla delší, tak bych samozřejmě start ve Zlíně uvítal," vysvětlil Erat.

Vedení zlínského klubu jeho postoj respektuje. "Martin věří, že za dva týdny bude o délce výluky jasněji, což je pro jeho rozhodnutí důležité. Chápeme, že kvůli pár zápasům nemá cenu s rodinou složitě cestovat. Pokud by se výluka měla protáhnout, pak trenéru Vlachovi přílet a jednání o působení v našem dresu telefonicky v noci na pondělí potvrdil," uvedl jednatel Zlína Patrik Kamas.

Je nám líto, video expirovalo.
Posily z NHL: Jágr s Plekancem nastoupí již ve středu

Bek Polák trénuje s Vítkovicemi a možná nastoupí už v pátek

Hokejový obránce Roman Polák by mohl být první reálnou posilou hokejistů Vítkovic při výluce v NHL. Šestadvacetiletý hráč St. Louis s Ostravany jako jediný z možných akvizic ze zámoří trénuje a teoreticky by se mohl objevit už v pátečním utkání 3. kola na ledě Kladna.

"Během týdne, čtrnácti dnů bych chtěl mít jasno, ale nevylučuji, že nastoupím už v pátek," řekl novinářům Polák, který má v NHL na kontě 304 utkání a 60 bodů za osm tref a 52 asistencí. Souboj s Jaromírem Jágrem by pro něj prý byl lákavý.

Klub již dříve oslovil beky Filipa Kubu z Ottawy a útočníka Tomáše Fleischmanna z Floridy a získal od nich předběžný souhlas. Aktuálně ale o jejich působení ve Vítkovicích není jasno.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články