Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Divíšek: Koledovali jsme si o vyrovnání, konec byl hrozný

Pardubice - Hokejisté brněnské Komety vyhráli druhé finálové utkání play-off extraligy na ledě Pardubic a srovnali stav série, útočník Tomáš Divíšek přesto po zápase moc spokojený nebyl. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů musel uznat, že si Kometa v závěru koledovala o vyrovnání. A to přitom ještě v 52. minutě vedla 6:2.

"Konec jsme odehráli špatně. Takhle se play-off nehraje, to nejde. Včera jsme mohli být hrdí, jak jsme to odehráli, ale dnes ne. Bylo to špatné, jak říkám, konec byl hrozný," řekl Divíšek po utkání, ve kterém nasbíral čtyři kanadské body za gól a tři asistence.

Se svým individuálním výkonem tak mohl být spokojenější než o čtyřiadvacet hodin dříve, kdy se na sebe hodně zlobil zejména s ohledem na tři vyloučení. "Moje disciplína byla špatná, ani nevím proč. Navíc jsem měl i nějaké šance, ale nedal jsem. Chtěl jsem to zvrátit a nakonec jsem i hrál o trošku lépe než včera. Měl jsem ale i štěstí," uvedl dvaatřicetiletý centr.

Ve druhém finále hrála Kometa podle Divíška jen 50 minut. "To jsme se snažili hrát hokej, který na Pardubice platí. Byli jsme lepší a bylo to ještě o level lepší než v pondělí, ale pak nás Pardubice zmáčkly. Dali jsme jim přesilovku pět na tři skoro dvě minuty a oni to využili," popsal moment v 53. minutě, který odstartoval drama v závěru.

"A taky za stavu 6:2 člověk přemýšlí nad tím, aby malinko ušetřil síly. Nám se to hrozně nevyplatilo a až do konce jsme se báli," přiznal Divíšek, jenž ani nepostřehl, že Vladimír Sičák v 59. minutě v přesilové hře trefil horní tyč. Kometu i Pardubice tak dělilo možná jen několik milimetrů od druhého prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice - Brno

Brno podobné dramatické koncovky po ztrátě náskoku zažilo i v základní části. Divíšek přiznal, že jej myšlenky na absolvovaná dramata dostihly. "Nechci říct, že se vrátily, ale bylo to z 6:2 na 6:5 a my jsme se pomalu nedostali za půlku. Už jsem se obával, že ještě gól dostaneme. Oni měli fazónu a nám se nedařilo nic," uvedl Divíšek.

Divíšek odhaduje: Série bude dlouhá

Stav finálové série je po úvodních zápasech na východě Čech nerozhodný 1:1, s čímž je Kometa celkově spokojená. "Bereme to. Myslím si, že série bude dlouhá," řekl Divíšek. Stejně jako mnohé odborníky jej překvapuje, kolik branek už ve finále padlo. Ve dvou zápasech dvacet. "Předtím jsme hráli hodně výsledků 1:0, 2:1 a teď tohle. Jsme rádi, že nám to tam padá, ale na druhou stranu dostáváme hodně gólů. Na to se musíme zaměřit, nejsme na to zvyklí," podotkl.

Na druhou stranu si uvědomuje, že fanouškům se ofenzivní hokej líbí. "Myslel jsem, že to už dnes bude jiné. Lidi to baví, ať řvou a užívají si to. Je to oslava hokeje. Když to bude s dobrým koncem pro nás, tak to skousneme," pousmál se Divíšek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články