Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Disciplinárka potvrdila pětizápasové tresty pro Dudu a Trávníčka

Praha - Disciplinární komise hokejové extraligy potvrdila pětizápasové tresty pro útočníky Radka Dudu z Karlových Varů a Michala Trávníčka z Litvínova. Oba hráči se svým odvoláním neuspěli, informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Zdeněk Zikmund. Oba zákroky si připomeňte ve videích v článku.

Duda i Trávníček podali odpor a jejich potrestání řešila disciplinární komise v kompletním složení. Jednání se zúčastnili i samotní hráči. Trest jim udělil předseda komise Karel Holý. Nyní mají ještě možnost odvolat se k výkonnému výboru ČSLH.

Karlovarský kapitán Duda dostal trest za faul na Pavla Klhůfka ze Slavie u mantinelu na konci zápasu 7. kola. Rozhodčí Martin Fraňo a Alexander Pavlovič jej v čase 60:00 vyloučili na pět minut a do konce utkání za krosček.

"Po prostudování videozáznamu, rozhovoru s hráčem a projednání situace jsme dospěli k závěru, že hráč si musel být vědom, že v důsledku zákroku dojde s největší pravděpodobností k pádu protihráče na tvrzené sklo a může dojít i k vážnému zranění," uvedla komise. Duda neuspěl ani s argumentem, že Klhůfek zápas dohrál a měl by proto dostat trest na nižší hranici sazby.

Je nám líto, video expirovalo.
El. tužka: Zákroky Radka Dudy v zápase se Slavií

Trávníček, jenž je kapitánem Litvínova, se provinil ve stejném kole. V souboji se Zlínem zranil obránce Tomáše Žižku a přestože rozhodčí Tomáš Turčan a Radek Wagner jej nevyloučili, po podnětu moravského klubu dostal dodatečný trest za zásah do hlavy a krku.

"Souboj nebyl dohrán v souladu s pravidly a hráč při něm přinejmenším v nepřímém úmyslu zasáhl soupeře do hlavy, aniž by se následky zákroku snažil zmírnit," uvedla komise k Trávníčkovu zákroku. Neuznala argument litvínovského útočníka, že atakoval protihráče do ramena a ke zranění došlo proto, že se Žižka sehnul.

Oběma hráčům přitížilo, že v minulých dvou letech dostali již několik trestů a disciplinární komise na ně nahlížela jako na recidivisty, na což hokejový svaz upozornil i v dnešní tiskové zprávě.

Dudovy prohřešky řešila komise čtyřikrát a dvakrát jej dodatečně potrestala, ve zbývajících dvou případech dostal hráč pokutu (za nafilmovaný pád a za chování vůči rozhodčím). Trávníček dostal loni v říjnu pětizápasový trest za stejný faul na Jana Výtiska. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články