Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Diametrálně odlišný výkon, hodnotí Jandač zápas s Finskem

Helsinky - Asistenta trenéra české hokejové reprezentace Josefa Jandače mrzí přetrvávající nula na bodovém kontě ze dvou zápasů na turnaji Karjala, ale z výkonu v Helsinkách po porážce s domácím Finskem 1:2 měl dobrý pocit. Oproti čtvrtečnímu duelu v Örnsköldsviku se Švédskem (2:6) se Češi vyvarovali faulů, méně chybovali a drželi se soupeřem rychlostně krok. Zápas Česka s Ruskem sledujte od 11:30 na programu ČT sport a našem webu.

Josef Jandač
zdroj: ČT24 autor: Slavomír Kubeš

"Byl to diametrálně rozdílný výkon. Pořád si myslím, že i proti Švédům jsme se od druhé třetiny herně trochu zvedli, i když to výsledkově nedopadlo. Ale honili jsme výsledek, když jsme rychle prohrávali 0:2, a to určilo ráz. Výkon byl sympatický, ale na body je to úplně stejné, jestli prohrajete 2:6, nebo 1:2. Máme nula bodů. Ale když to pominu, tak ta hra se nám docela líbila," připustil Jandač. V neprospěch českého týmu ale rozhodlo zaváhání v defenzivě ve 42. minutě.

"Obránce se nechal vytáhnout nahoru k modré, centr nám šel trochu hloupě do rohu, Radim Šimek měl zůstat před brankou na tyčce, neměl chodit za bránu," popsal Jandač situaci, kdy bek Jakub Jeřábek s centrem Tomášem Filippim a nakonec i Šimek opustili správný prostor. "V tu chvíli vzdálenější útočník nestačil sestoupit, a protože z prostoru za brankou góly nepadají, chyběl nám na správném místě hráč. Šíma měl zůstat na tyčce, zahustit prostor před brankou, kde by zabránil gólové přihrávce," doplnil Jandač.

České hokejisty to mohlo mrzet, jinak se zaváhání vyvarovali a tato chyba rozhodla. "V mezinárodním hokeji to tak bývá. Nebo v play-off. Výsledek je těsný, rozhodne ho jedna chyba. Nechci polemizovat, jestli to byla chyba velká, nebo malá, prostě přišla a byla potrestána," uvedl jeden z tria asistentů Vladimíra Vůjtka staršího. V útočném pásmu Jandačovi chyběl větší tlak do brankoviště, jaký tým předvedl při jediném vstřeleném gólu Milana Gulaše.

Kluci bojovali, ale netrefujeme bránu

"Je potřeba nahodit kotouč do přehuštěné obrany před brankářem, kde máme svého útočníka nebo dva. A kde se o ten puk porveme. Další situace se tam nabízely, ale nebyli jsme dostatečně důrazní před brankou. Nebo ty puky, které směřovaly na bránu, byly zblokovány. Na tomhle musíme zapracovat, abychom nespoléhali na jeden vstřelený gól," řekl Jandač. Podle něj byl český tým v ofenzivě aktivnější než domácí.

"Střelba byla na naší straně, akorát že plno puků nedoletělo do branky. Netrefujeme bránu a zbavujeme se možnosti dorážek. Jinak kluci bojovali, hráli, něco jsme si k tomu i řekli. Postupně to dostanou do sebe, bude to lepší a lepší," věřil Jandač a pochválil výkon gólmana Dominika Furcha. Zatím není jisté, kdo nastoupí v brance v neděli proti Rusku. "Ráno bude moudřejší večera. Kuba Kovář má trochu problémy se zády, zjistíme, jak na tom je, a podle toho se rozhodneme," uvedl Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články