Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Detroit razantně ukončil sérii s Phoenixem

Phoenix - Phoenixu se rozplynul sen o největším úspěchu v historii klubu. Bránu do druhého kola play-off NHL mu zavřeli hokejisté Detroitu, kteří v rozhodujícím utkání uspěli na ledě soupeře jednoznačně 6:1 a celou sérii vyhráli 4:3 na zápasy. Hlavními strůjci postupového bodu byli autoři dvou branek Pavel Dacjuk a Nicklas Lidström. V dalším kole se Red Wings utkají se San Jose.

Vyřazení Phoenixu by mohlo pomoci k posílení české reprezentace před blížícím se mistrovstvím světa. V kádru arizonského klubu je totiž hned pětice Čechů: kompletní útok Petr Průcha, Martin Hanzal, Radim Vrbata a další forvard Robert Lang s obráncem Zbyňkem Michálkem.

V utkání byla zlomová druhá třetina, v jejímž úvodu se po bezbrankové první části dvakrát trefil Dacjuk. A přestože Coyotes snížili zásluhou Vernona Fiddlera, otěže zápasu pevně drželi hráči Detroitu. Na domácí branku vyslali celkem padesát střel a ještě v prostředním dějství zvýšili náskok obránci Lidström a Brad Stuart, v poslední třetině se poprvé v letošním play-off prosadil Todd Bertuzzi. Skóre uzavřel symbolicky kapitán Detroitu Lidström.

I přes vyřazení v prvním kole má Phoenix za sebou vydařenou sezonu. V základní části Coyotes vytvořili týmové rekordy v počtu vítězství (50) i celkovém počtu bodů (107). Klub, který těsně před začátkem soutěže opustil trenér Wayne Gretzky a jehož jméno se skloňovalo neustále s finančními problémy a možným stěhováním do jiného města, si postupně získal na svoji stranu fanoušky i respekt odborníků. V úvodu sezony vylidněná hala se postupně zaplňovala a v závěru už bylo vyprodáno. A v posledním utkání sezony i přes jednoznačný stav zůstali diváci až do konce a hráče odměnili potleskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články