Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Detroit deklasoval Chicago a k finále mu chybí krůček

Chicago - Hokejisté Detroitu zvítězili ve čtvrtém semifinále Stanleyova poháru na ledě Chicaga 6:1, zvýšili své vedení v sérii na 3:1 na zápasy a zbývá jim jediná výhra k postupu do finále. Blackhawks nebylo nic platné, že v utkání nakonec nastoupil český útočník Martin Havlát, který nedohrál předchozí zápas po tvrdém zákroku obránce Niklase Kronwalla. Od více než 22 tisíc diváků v hale United Center se Havlát dočkal bouřlivých ovací, trenér ho však šetřil, český útočník odehrál jen osm minut. Účast ve finále si obhájci Stanley Cupu mohou vybojovat ve středu, kdy v pátém utkání přivítají Chicago na vlastním ledě.

Red Wings, kteří se museli obejít bez dvou klíčových hráčů Niklase Lidströma a Pavla Dacjuka, rozhodli o svém triumfu už v první polovině zápasu. Skóre otevřel v 9. minutě ve vlastním oslabení Marián Hossa, na 2:0 zvýšil 21 sekund před první přestávkou Johan Franzén. Během úvodních osmi minut druhé třetiny přidali hosté další tři góly, za domácí pouze korigoval skóre Jonathan Toews.

Hlavním strůjcem vítězství Detroitu byl slovenský útočník Hossa, který vstřelil dva z úvodních čtyř gólů a na jeden přihrál. Chicago doplatilo na velkou nedisciplinovanost, když obdrželo plných 56 trestných minut a Detroit tři přesilové hry využil.

Trenér Chicaga se zlobil na rozhodčí

Trenér Blackhawks Joel Quenneville byl po zápase z výkonu rozhodčích rozhořčen. "Myslím, že jsme byli svědky nejhoršího rozhodnutí rozhodčích v historii tohoto sportu," prohlásil naštvaný Quenneville. "Absolutně tím zničili dobrý hokejový zápas a znehodnotili všechno, co se do té doby na ledě událo. Musíme se s tím vyrovnat, ale byl to verdikt... Já nevím, prostě jsem něco podobného v životě neviděl," rozčiloval se Quenneville.

Trenéra dopálil ho především trest pro obránce Matta Walkera, který byl vyloučen za hrubost v potyčce po skončení první třetiny. Hosté tak vstupovali do druhé části v početní výhodě a po 73 sekundách ji proměnili v třetí gól.

V brance Chicaga nastoupil poprvé v letošním play off od začátku zápasu Cristobal Huet, který nahradil zraněného Nikolaje Chabibulina. Utkání mu ale příliš nevyšlo a po 24 minutách a čtyřech inkasovaných gólech jej vystřídal nováček Corey Crawford. Jenže už za čtyři minuty přidal pátý gól Zetterberg a třetí třetinu dochytal znovu Huet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články